radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
La Policia Local de Palafolls alerta d’un augment notable de les infraccions al volant en l’últim any
, / 615 0 0

La Policia Local de Palafolls alerta d’un augment notable de les infraccions al volant en l’últim any

COMPARTEIX-HO
Home Policial - Judicial La Policia Local de Palafolls alerta d’un augment notable de les infraccions al volant en l’últim any

Així ho indiquen les dades que ha fet públiques el cos local seguretat, i que mostren com en diversos casos el nombre d’infraccions al 2018 s’han multiplicat per 5 o fins i tot per 8 respecte l’any anterior.

Són, per exemple, els casos de conduir un vehicle sense el carnet corresponent, que l’any passat van suposar fins a 24 sancions registrades, 8 vegades més que els dos anys anteriors.

També és destacable el cas de no haver passat la ITV, un fet que, segons ha informat la Policia Local, durant l’any passat va fer s’imposessin 104 infraccions, multiplicant per 5 les anteriors xifres.

Un repunt que, segons el cap de la Policia Local de Palafolls, Miguel Ángel Marín, es deu a un “relaxament” a l’hora de complir amb la normativa de circulació, i a un temor menor a una possible pèrdua de punts al carnet de conduir.

També es destacable la quantitat de conductors que, durant el 2018, van ser multats per circular sense tenir l’assegurança del vehicle. Se n’han registrat fins a 65 casos, més del doble que l’any anterior.

Segons Marín, els motius d’aquesta tendència creixent a incomplir les normes es deu a un factor cultural, i considera que en altres països no passa perquè la mentalitat de la ciutadania és diferent.

L’augment de les sancions ha fet que durant aquest 2018 l’Ajuntament de Palafolls hagi recaptat pràcticament 300 Mil euros només relatius a infraccions al volant.

Malgrat tot, des del cos local de seguretat s’informa que no només s’ha detectat un repunt de males conductes en l’àmbit viari sinó que també han augmentat altres tipus de conductes delictives. Posen com a exemple els casos de tinença d’estupefaents al carrer, que en el darrer any s’han multiplicat per 4, la qual cosa es qualifica de “preocupant” per part de la Policia Local del nostre municipi.