radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimecres, 00:00-01:00
Home Salut Nova campanya de donació de sang aquest dissabte a Palafolls

Nova campanya de donació de sang aquest dissabte a Palafolls

Salut Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 568 0

El Banc de Sang i Teixits torna a fer parada al nostre municipi. Serà aquest proper cap de setmana, amb una nova campanya de donació de sang al CAP palafollenc.

L’horari és l’habitual en anteriors jornades, i es farà la recollida de sang de 10 del matí a 2 del migdia.

Com sempre, des del Banc de Sang i Teixits es fa una crida a la ciutadania a participar de la donació de sang, remarcant la importància de mantenir les reserves existents.

Mayra Di Giorgi, delegada del Banc de Sang a Palafolls, ha explicat a aquesta a emissora que per donar sang cal tenir més de 18 anys, pesar més de 50 quilos i anar a donar-ne havent menjat prèviament, ja que s’extreu una quantitat important de sang.

La delegada anima a tothom que compleixi aquests requisits a participar en la donació, una acció que només comporta dedicar mitja hora de temps i que beneficia molt a les persones que necessiten fer ús de les donacions.

A la vegada, Di Giorgi destaca que durant les hores posteriors a la donació de sang és important no fer esport, aixecar pesos amb el braç del qual s’ha fet la donació ni tampoc beure alcohol ni fumar, en aquest cas durant les primeres dues hores després.

La delegada del Banc de Sang i Teixits a Palafolls explica que des de l’organisme es fa una important campanya informativa a nivell de xarxes socials, des d’on es fa una crida quan hi ha manca de reserves d’un grup sanguini determinat.

El Banc de Sang i Teixits va dur a terme fins aquest passat cap de setmana una nova Marató de Donants de Sang , que va tancar-se amb més de 9.000 donacions durant la setmana que va estar en marxa.

Segons han informat des del banc, aproximadament un 20% dels donants mai havia donat sang abans, i 1 de cada 3 ha estat menor de 35 anys.