radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:30 -00:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Comarcal El Passeig Marítim de Malgrat comença a ser remodelat avui

El Passeig Marítim de Malgrat comença a ser remodelat avui

Comarcal Mobilitat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 218 0

Imatge del projecte de remodelació del Passeig Marítim de Malgrat – Ajuntament de Malgrat de Mar

Amb dos mesos de retard respecte la previsió inicial, l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha iniciat avui dilluns les obres de remodelació del Passeig Marítim.

Es tracta de la primera fase dels treballs, que afecta al tram entre la plaça de l’Àncora i l’avinguda dels Països Catalans, que des d’avui resta tallat al trànsit.

Segons ha informat el consistori, la primera fase de les obres consisteix, durant els primers dies, en la senyalització i el tancament del tram, així com també en la col·locació de senyals provisionals dels desviaments de trànsit.

A la vegada, també es retiraran els arbres i es trasplantaran, es faran prospeccions per localitzar serveis i s’iniciaran les demolicions de les jardineres.

Les afectacions a la mobilitat, a banda de la prohibició de circular pel tram entre plaça de l’Àncora i avinguda dels Països Catalans, prohibeixen també estacionar als carrers de Balmes i Manuel de Falla, entre el Passeig Marítim i l’avinguda Barcelona.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha informat que, mentre durin les obres, els dos carrers passen a tenir doble sentit de circulació pels veïns i veïnes i també pels vehicles que facin càrrega i descàrrega.

Pel que fa als vianants, inicialment es deixarà un pas de vianants d’uns 3 metres entre la línia de les edificacions i la zona de les obres.

La primera fase dels treballs de reforma del passeig s’inicia avui dilluns i l’Ajuntament preveu que s’acabi a finals del mes de maig.

La intenció del govern malgratenc era fer aquesta primera fase abans de l’inici de la temporada turística i el proper hivern iniciar les obres de la segona fase.

Una remodelació del Passeig Marítim que ha estat objecte de polèmica en els darrers mesos per les reivindicacions de veïns de la zona que han rebutjat en diverses ocasions haver de pagar contribucions especials per l’obra.

El govern malgratenc, per la seva banda, defensa que en el cas del Passeig Marítim aquestes contribucions són menors que el que s’ha hagut d’aplicar en altres casos d’obres del municipi, on se situava al 60 o 70%, i diu també que més de la meitat d’aquests tributs van a càrrec dels empresaris del Passeig i no pas dels propietaris.

Les obres d’aquesta primera fase de remodelació del Passeig Marítim de Malgrat tenen un cost d’entorn als 6 milions 800 Mil euros.