radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDimecres, 15:00-17:00
Tordera celebra aquest dissabte uns nous Tres Tombs
, / 507 0 0

Tordera celebra aquest dissabte uns nous Tres Tombs

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Tordera celebra aquest dissabte uns nous Tres Tombs

La celebració de Sant Antoni Abat, patró dels animals, és un fet arrelat a molts indrets de Catalunya, on a banda de la celebració religiosa i dels actes que s’hi vinculen també s’hi organitzen fires i esdeveniments de tota mena.

Una de les tradicions, però que no se celebra a tot arreu, són els Tres Tombs, una cercavila de cavalls, carros i altres animals que consisteix en donar tres voltes per l’interior del municipi on té lloc.

Palafolls ho celebra tradicionalment més endavant en el calendari, però una de les poblacions que ho celebra aquest cap de setmana, just passat el dia de Sant Antoni, és Tordera.

Tal i com ja s’ha fet en anys anteriors, s’ha preparat una cercavila de cavalls pel nucli antic del municipi, que es completarà amb una missa i la benedicció dels animals.

Tot plegat, però, començarà a les 9 del matí al parc Prudenci Bertrana amb una nova Gimcana Hípica, que arriba a la seva 6a edició, i una concentració de cavallistes al mateix parc.

Més tard, a partir de 3 quarts d’11, començarà la cercavila dels Tres Tombs.

La celebració d’aquest esdeveniment a Tordera, per part de la Cooperativa Agrària de la Baixa Tordera, s’havia fet coincidir històricament amb la mateixa diada de Sant Antoni Abat, el 17 de gener.

El pas del temps i els canvis i l’evolució dels costums van fer que finalment es decidís passar-ho al cap de setmana proper, quan és més fàcil que hi assisteixi més públic.

Ho explica Margarida Forts, cap de serveis de la Cooperativa Agrària de la Baixa Tordera.

Sobrepassat el punt del migdia, a dos quarts d’1, es farà entrega de premis pels genets i carros que l’organització consideri més ben conjuntats, i com a novetat enguany s’oferirà un espectacle eqüestre.

Els actes dels Tres Tombs a Tordera s’acabaran a les dues del migdia amb el tradicional dinar de germanor entre la pagesia local a càrrec de la Cooperativa Agrària de la Baixa Tordera.

Foto de portada: Ajuntament de Tordera