radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal L’Estat posa a licitació la millora del tram de la N-II entre Tordera i Maçanet

L’Estat posa a licitació la millora del tram de la N-II entre Tordera i Maçanet

Comarcal Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 316 0

Després que el Consell de Ministres anunciés el projecte aquest passat mes de desembre, aquesta setmana ja s’ha publicat al BOE la licitació dels treballs, que ascendeix fins a 24,5 milions d’euros.

L’obra servirà per millorar –però no pas desdoblar– els 7,3 quilòmetres de N-II entre Tordera i Maçanet, uns treballs històricament reivindicats pel territori ja des de fa més de 25 anys.

L’actuació, tal i com explica en una nota el Ministeri de Foment, forma part del pla dissenyat per millorar la seguretat viària de la carretera.

Els treballs preveuen la construcció de 2 nous viaductes al llarg del tram, així com també dues obres de drenatge singulars, corresponents a la riera de Valldemaria i la riera de la Torderola.

A la vegada, les millores consistiran també en la rectificació de revolts per adaptar-los a una velocitat de 80 quilòmetres per hora, la remodelació de les interseccions existents i l’adaptació de les vies i camins de servei per garantir la permeabilitat transversal del traçat i l’accessibilitat als diferents nuclis de població i les propietats del voltant.

Segons publica el Diari de Girona, el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, defensava aquest dimarts que les licitacions han crescut durant el mandat socialista en un 66% respecte el 2017, tot i que en els pressupostos estatals no hi hagi grans inversions a la carretera N-II i que aquesta no sigui desdoblada.

En aquest sentit, Bramon va assegurar que “no tenen cap intenció d’abandonar el desdoblament de l’N-II”, i va dir que aquesta primavera probablement es podrà inaugurar el tram de Vilademuls a Orriols de la carretera, assegurant que no s’aturarà cap dels projectes, sinó que tots es mantindran.

Just següent al tram de Tordera i Maçanet, aquest passat novembre es va inaugurar el tram desdoblat de la N-II entre Maçanet i Sils, una obra que també va tenir un cost d’entorn 24,5 milions d’euros, i que va servir per completar els 2,75 quilòmetres de la via, que en aquest cas es converteix en l’autovia A-2, després d’una demora reconeguda pel propi Ministeri de Foment espanyol.