radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Medi Ambient Malgrat controla durant dos mesos la seva contaminació atmosfèrica

Malgrat controla durant dos mesos la seva contaminació atmosfèrica

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 318 0

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Ho fa amb una estació de control que recentment s’ha instal·lat al municipi, i que permetrà conèixer la qualitat de l’aire del municipi.

L’organisme encarregat d’aquesta instal·lació ha estat la Diputació de Barcelona, que atorga una subvenció per poder dur-ho a terme, i s’ha ubicat al carrer de Sant Elm, entre les places de Les Puntaires i la de Xesco Boix.

Segons ha informat el consistori, la unitat instal·lada a Malgrat de Mar permet analitzar diversos les partícules PM10, PM2,3, com poden ser pols, cendra, sutge, partícules metàl·liques, ciment o pol·len, i també l’ozó, els òxids de nitrogen i també els compostos de BTEX, relacionats amb la gasolina.

Mireia Castellà és regidora de Medi Ambient a l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

L’estació estarà en funcionament durant els mesos de gener i febrer, i un cop s’acabi de fer el corresponent control s’analitzaran les dades obtingudes i la Diputació lliurarà un informe al consistori.

Castellà diu que aquest tipus de campanyes són importants per conèixer els nivells de contaminació que té el poble, i considera que tots els municipis haurien de fer-ne.

A la vegada, explica que és una campanya més que se suma a les que també s’han fet per conèixer la contaminació acústica d’alguns carrers de Malgrat.

En altres anys, Malgrat de Mar ja havia rebut la subenció per instal·lar l’estaciió de control de contaminació en altres punts del municipi, i des del consistori han informat que els resultats obtinguts en anteriors ocasions han estat sempre satisfactoris.