radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Les canyes de les rieres de Palafolls passaran aviat a la història
, / 667 0 0

Les canyes de les rieres de Palafolls passaran aviat a la història

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Medi Ambient Les canyes de les rieres de Palafolls passaran aviat a la història

L’aspecte de les rieres del nostre municipi canviarà properament, ja que desapareixerà una de les espècies vegetals que més ha caracteritzat aquest espai.

Són les canyes, una espècia invasora al nostre ecosistema i que amb el temps han anat perdent la utilitat agrària que tenien. Ara, l’Ajuntament de Palafolls ha anunciat que té la intenció de començar a substituir les canyes de les rieres per vegetació de ribera.

Una mesura que serà progressiva i que començarà properament, segons ha explicat el consistori, amb diversos objectius. Per una banda, la campanya es planteja eliminar les canyes de les rieres ja que, a banda de ser una espècie invasora, ja no són utilitzades per l’agricultura, un sector que històricament les havia utilitzat però que amb el temps i el canvi de costums ha deixat de fer-ho.

Per altra banda, l’eliminació de les canyes ha de servir per evitar que causin problemes en episodis d’aiguats, en els quals la seva presència pot comportar problemes perquè circuli l’aigua i a més incrementen el cost de manteniment de les rieres. A la vegada, la seva eliminació ajudarà a evitar la proliferació de mosquits i altres espècies.

De tot plegat en parla Juan Andrés Osorio, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

Osorio explica que la vegetació de ribera és el tipus de flora que li pertoca al nostre ecosistema. En aquest sentit, el regidor insisteix que les canyes es van introduir al medi natural de la mateixa manera que en el cas de les palmeres, és a dir, sense tenir en compte el mal que podien causar al llarg del temps.

A la vegada, Osorio explica que un cop retirades les canyes s’han d’aplicar mesures per evitar que tornin a créixer.

El regidor explica que si es fa una prevenció correcta, el manteniment posterior de l’entorn de la riera serà molt menys costós i més eficient.

Des del consistori es preveu que la campanya tingui una durada llarga, ja que cal revertir l’efecte causat per les canyes com a espècie invasora. Tot plegat començarà al rec del molí, prop de la Cooperativa Agrícola, i continuarà per les rieres de la part urbana de Palafolls, com per exemple la de la Burgada, al seu pas per l’Institut, entre d’altres espais.