radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Inici » Els veïns del Passeig Marítim de Malgrat insisteixen en no pagar les contribucions especials per la reforma

Els veïns del Passeig Marítim de Malgrat insisteixen en no pagar les contribucions especials per la reforma

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 516 0

La reforma del Passeig Marítim de Malgrat continua essent objecte de polèmica entre els veïns de la zona, que continuen reclamant que no se’ls faci pagar les contribucions especials de l’obra.

Sota el paraigües primer la Plataforma Passeig Marítim de Tothom i per Tothom, ara ja dissolta, els veïns van començar a reclamar al consistori que el projecte s’havia tirat endavant sense tenir en compte la seva opinió i rebutjant haver de pagar contribucions especials per aquesta obra.

Antonio Rueda, un dels portaveus dels veïns, es mostra ferm en aquesta reclamació. En aquest sentit, diu que a una via com el Passeig Marítim de Malgrat no li correspon el pagament d’aquest tribut, sinó que se n’ha de fer càrrec el municipi a través de l’IBI.

L’Ajuntament de Malgrat, en resposta a les demandes dels veïns, va sortir en defensa del projecte de remodelació del Passeig, argumentant que era un projecte consensuat amb tots els actors implicats i amb el qual ja feia molts anys que es treballava.

Pel que fa a les contribucions especials, el govern malgratenc considerava que el 30% del cost assumit per la ciutadania era “un pas més” per arribar a un equilibri econòmic just pels malgratencs, i defensava que abans de prendre la decisió s’havia estudiat quina havia de ser l’aportació.

Rueda insisteix, però, que tot i haver-se reunit amb l’Ajuntament, aquest no ha escoltat les seves demandes i acusa al govern malgratenc de “mentir”.

Per tot plegat, avisen que si cal recorreran a la justícia, tot i que admet que és un pas que “no volen fer”.

Tot i que les obres havien d’iniciar-se aquesta passada tardor, tot plegat s’ha retardat, i ara el govern preveu que comencin a finals d’aquest mes de gener.

Tot i que en el seu moment els veïns del Passeig molestos amb el projecte de reforma es van constituir com a plataforma, aquesta es va acabar dissolent el passat mes de desembre, segons van anunciar via xarxes socials, per “falta d’entitat jurídica pròpia i falta de representativitat com a associació”.

A la vegada, però, els veïns van anunciar que tenien intenció de crear una associació que els agrupés i que els serveixi per defensar i reivindicar els seus interessos.