radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimarts, 22:00 -23:00

i després

Pre-OcupatsDimarts, 22:30-23:00
Home Comarcal Blanes se suma a les properes mobilitzacions en suport a les dones andaluses

Blanes se suma a les properes mobilitzacions en suport a les dones andaluses

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 392 0

Aquesta setmana vinent s’han convocat arreu de l’Estat espanyol diverses concentracions amb el lema “Els nostres drets no es negocien. Cap pas enrere”, en suport a les dones d’Andalusia i que a Catalunya reben el suport de la Xarxa Feminista.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, en aquesta ciutat veïna la concentració s’ha convocat pel proper dimarts 15 de gener a les 7 del vespre al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. Durant l’acte està previst que es faci la lectura del manifest elaborat pel moviment feminista des de la plataforma ‘Feminisme, ni un pas enrere’.

Segons ha explicat la Xarxa Feminista de Catalunya, l’objectiu de la concentració és fer una crida a “denunciar el sistema patriarcal que cada dia agredeix, viola i assassina”, així com per “denunciar la justícia patriarcal” que només creu a les dones “quan són assassinades”.

A la vegada, la concentració de dimarts també vol servir per reivindicar el paper de la dona com a sostenidores de la vida perquè en elles recau “el pes de les cures” i també la realització dels treballs “més precaritzats”.

Segons assegura la Xarxa Feminista, la mobilització també es duu a terme en contra del debat d’investidura al Parlament d’Andalusia, on es materialitzarà el pacte de govern que s’ha estat negociant aquests darrers dies. La plataforma diu que la vigent Llei de Violència de Gènere a Andalusia és “clarament insuficient”, i és per això que han denunciat que cal millorar-la i no permetre que es faci el pas enrere que consideren que es donarà si es tiren endavant les condicions del pacte de govern andalús.