radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
L’oposició creu que als pressupostos els manca criteri i que estan condicionats per les grans inversions
, / 536 0 0

L’oposició creu que als pressupostos els manca criteri i que estan condicionats per les grans inversions

Economia Política

3 minuts

COMPARTEIX-HO
Inici » L’oposició creu que als pressupostos els manca criteri i que estan condicionats per les grans inversions

El ple d’ahir a l’Ajuntament va ser de caràcter extraordinari, com també ho va ser l’hora i el dia de celebració, a dos quarts de 9 del vespre d’un dijous.

Els pressupostos del 2019 van tirar endavant amb el suport de l’equip de govern, format pel PSC, ICV-EUiA i el regidor Martí Victòria.

Per la seva banda, ERC, a l’oposició amb 4 regidors, va mostrar el seu rebuig a la proposta pressupostària, i hi va votar en contra. L’altre regidor de l’oposició, el no adscrit Óscar Bermán, es va abstenir a la votació.

El portaveu dels republicans a Palafolls, Francesc Alemany, avisava només prendre la paraula que aquella seria “la intervenció de l’any”, pel fet de tractar-se del ple de pressupostos, i lamentant que no s’hagués tingut prou en compte a l’oposició a l’hora d’elaborar la proposta.

Alemany, que va felicitar a l’equip de govern per haver aconseguit rebaixar el deute, va dir que segons ERC el pressupost d’enguany no reflecteix un objectiu clar per part de l’equip de govern i que li manca criteri.

Ho argumentava posant com a exemple les inversions; un àmbit que, segons els republicans, està format per petites actuacions però cap projecte estratègic.

En aquest sentit, ERC troba a faltar propostes per l’àmbit de joventut –reivindicació que ja han fet en anteriors ocasions– i critica també la partida dedicada a la participació ciutadana, que consideren que “fa poc més que riure” i que és insuficient pel tipus de partida del qual es tracta.

Per la seva banda, el regidor no adscrit Óscar Bermán també va començar la seva intervenció lamentant el que considera que és una manca d’obertura per part de l’equip de govern a l’hora de deixar-los col·laborar en la proposta de pressupostos, i va criticar que aquests tinguin partides que venen “arrossegant-se” d’altres pressupostos.

En aquest sentit, Bermán creu que l’Ajuntament ha hagut d’“acondicionar” des de fa temps el pressupost en base a les infraestructures de Palafolls.

Bermán va aprofitar la seva intervenció per insistir en el que considera “mala gestió” per part del govern en diversos àmbits municipals, com per exemple el laboral.

El regidor va protagonitzar també una enganxada amb l’alcalde, Valentí Agustí, quan Bermán li va retreure a Agustí la gestió dels plans urbanístics de Palafolls i va posar damunt la taula qüestions judicials, i l’alcalde li va demanar que no es desviés del tema pressupostari.

Per altra banda, durant una de les seves intervencions, Valentí Agustí va voler agrair la tasca del seu equip de govern, desitjant que Dolors Agüera sigui la propera alcaldessa de Palafolls i admetent que el pressupost aprovat difereix de la proposta que ell, diu, hauria fet.

Els pressupostos del 2019 es van aprovar amb els vots a favor del govern, els vots en contra d’ERC i l’abstenció de Bermán, després d’aproximadament 2 hores de ple.

Abans del debat del punt dels pressupostos, el ple va aprovar per unanimitat els acords de la mesa de negociació sectorial de la Policia Local, i va tirar endavant també el conveni amb el Consell Comarcal del Maresme en relació a la campanya de suport administratiu i atenció al públic 2018-2019, en aquest cas amb els vots favorables de govern i Bermán i l’abstenció d’ERC.