radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Comarcal Incrementa la sinistralitat laboral en gairebé tots els sectors del Maresme

Incrementa la sinistralitat laboral en gairebé tots els sectors del Maresme

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 285 0

Així ho indiquen les darreres dades trimestrals de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, que mostren com durant el tercer trimestre del 2018 els accidents a la feina han crescut tant en comparació amb el trimestre anterior com també en relació amb el mateix període del 2017.

Entre els mesos de juliol, agost i setembre d’aquest ja passat 2018 es van comunicar 955 sinistres. La gran majoria, un 99,37%, van ser pronosticats de lleus i no es va registrar cap víctima mortal.

Segons indiquen les dades recollides pel Consell Comarcal del Maresme, la sinistralitat laboral a la comarca ha afectat principalment al sector masculí, i és precisament en el col·lectiu d’homes on s’ha centrat l’increment d’accidents respecte al segon trimestre de l’any. Les dades indiquen que més d’un 67% del total de sinistres a la feina afecten treballadors homes.

Dels gairebé 1.000 accidents laborals comunicats durant els mesos de juliol, agost i setembre, el sector serveis és el que ha concentrat el volum més important –el 66%-, seguit de la construcció –el 16%-, la indústria –el 14%-  i el sector primari –el 2%. En la comparativa intertrimestral, la sinistralitat augmenta en tots els sectors econòmics excepte a la indústria, que en aquest cas registra un descens del 22%.

Les dades, si es traspassen a Índex d’incidència –que és nombre d’accidents laborals en relació a cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social– també mostren un increment al global del Maresme.

Aquest augment encara s’accentua més tenint en compte que les xifres han baixat a nivell provincial i de Catalunya. De fet, el Maresme presenta un Índex d’incidència per sobre del català i del provincial. Mentre la nostra comarca comptabilitza entorn als 935 accidents laborals per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, la xifra es redueix a poc més de 855 en el conjunt de Catalunya i al poc més 772 en l’àmbit provincial.