radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25-00:00
Home Cultura Música i paraula s’ajunten en la segona sessió del Poesia als Barracons

Música i paraula s’ajunten en la segona sessió del Poesia als Barracons

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 366 0

Demà dijous, l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls acull una nova sessió del Poesia als Barracons, una iniciativa que col·loca la poesia al centre d’interès tant per alumnes com també a la ciutadania en general.

L’edició d’enguany va començar a principis del passat novembre, amb una proposta que combinava recital poètic i música, de la mà de Dolors Miquel i Marc Egea.

Una idea semblant és la que s’ofereix demà dijous al migdia, en el que serà la segona proposta del cicle aquest curs. En aquest cas hi haurà música combinada amb la paraula, i serà a càrrec amb Neus Borrell i Miquel Escuer.

Els organitzadors del cicle afirmen que la intenció no és necessàriament combinar dues disciplines sinó poder oferir diversitat de propostes.

Ho explica Pitu Hernández, professor de l’Institut de la Font del Ferro i responsable del cicle.

Segons expliquen els impulsors del cicle, Neus Borrell ha rebut classes de cantants com Luciana Carlevaro o Cristina Zavalloni i té interès en la relació que hi ha entre so i moviment, a partir dels seus estudis de musicologia i de dansa. Miquel Escuer, per la seva banda, alterna estades en monestirs amb l’art de tocar la guitarra acústica i els estudis de filosofia.

Després de la sessió de demà dijous, la següent proposta del Poesia als Barracons se celebrarà ja a les portes de la primavera, el 21 de març, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia.

Aquell dia, la iniciativa comptarà amb l’obra “Aquest amor que no és u”, de Blanca Llum Vidal, considerada com una de les millors trobadores de l’escena actual.

El Poesia als Barracons oferirà la seva última sessió del curs a principis del mes de maig, amb una sessió dedicada al poeta gallec Manuel Antonio, a càrrec del també poeta i oceanògraf Joan Puigdefàbrega.

La iniciativa es posava en marxa ara fa 8 anys, oberta a tothom, tot i que un inici s’organitzava als barracons de l’institut de Palafolls, quan encara s’estaven fent les obres de la ubicació actual.

Durant tots aquests anys, el Poesia als Barracons ha impulsat jornades culturals amb protagonistes com Maria del Mar Bonet, Mishima, Roger Mas, Enric Casasses, Adrià Puntí o, més recentment, el pagès Pep Riera i el poeta Perejaume, entre d’altres.