radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimecres, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimecres, 18:00-19:30
Home Comarcal Malgrat de Mar ja prepara una nova Marató d’Estalvi Energètic

Malgrat de Mar ja prepara una nova Marató d’Estalvi Energètic

COMPARTEIX-HO
, / 154 0

A falta de dos mesos per donar el tret de sortida a la iniciativa, el consistori malgratenc ja ha posat en marxa els preparatius d’una nova edició d’aquesta Marató, que aquest proper 2019 celebrarà la seva 3a edició.

La Marató d’Estalvi energètic es marca com a objectius ser una campanya de sensibilització entorn a les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, però també es marca una altra fita, com és la de destinar l’estalvi energètic aconseguit a lluitar contra la pobresa energètica.

Segons ha informat l’Ajuntament de Malgrat, al llarg de la setmana passada es van estar duent a terme les auditories a les diverses instal·lacions municipals que hi participaran.

Enguany se sumen per primera vegada a la iniciativa l’Ajuntament, el Centre Cívic i l’Escola Municipal d’Adults Cases dels Mestres, que se sumaran a les escoles públiques Marià Cubí i Soler i Mare de Déu de Montserrat, uns espais que ja havien participat a la Marató de l’any passat.

Durant els dies en què es dugui a terme la campanya, aquests equipaments municipals treballaran per reduir els seus consums d’aigua, electricitat i gas.

Amb els diners de l’estalvi aconseguit en la Marató d’aquest 2018 l’Ajuntament de Malgrat ha adquirit 10 estufes eficients que estan en servei de préstec a famílies que pateixen pobresa energètica, i que es gestionen des dels Serveis Socials municipals. Per altra banda, amb l’estalvi del primer any es van fer auditories a llars amb pobresa energètica.

Segons dades del consistori, la darrera campanya va finalitzar amb uns resultats satisfactoris pel que fa a les xifres d’estalvi.

En alguns dels equipaments municipals, com és el cas dels dos pavellons esportius i la piscina municipal, el consum energètic va aconseguir reduir-se fins a més de la meitat del que és habitual en aquestes instal·lacions.

Concretament, es va aconseguir un estalvi del 62% en l’aigua en el pavelló i la piscina municipal, un percentatge que en el cas de la Biblioteca va ser del 37 i mig %.

La Marató d’Estalvi Energètic, és una iniciativa de l’empresa L’Origen, i hi participen 10 localitats, entre elles Barcelona, i dels quals Malgrat de Mar és la més petita.