radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Societat Una sessió de musicoteràpia tanca el primer trimestre de xerrades a les famílies de l’Escola Mas Prats

Una sessió de musicoteràpia tanca el primer trimestre de xerrades a les famílies de l’Escola Mas Prats

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 237 0

Ahir dilluns aquest centre escolar palafollenc va acollir la darrera de les xerrades que s’han fet durant aquest primer trimestre per les famílies del municipi.

La quarta i última proposta estava encarada a treballar el paper de la musicoteràpia en l’estimulació sensorial i la relaxació, tot plegat a partir d’un instrument que s’usa sovint en àmbits de meditació i relaxació, com són els bols tibetans.

La sessió estava impartida per la musicoterapeuta Gema Jaramillo, que explicava als micròfons de RP quins són els beneficis de la utilització d’aquests bols metàl·lics, dels quals fa tallers i concerts tant per adults com per infants.

En el cas d’infants amb necessitats especials, explica Jaramillo, els sons dels bols els permet relaxar tant la musculatura com també el seu estat emocional, així com també els permet expressar-se amb més facilitat.

La musicoterapeuta insisteix en què la utilitat dels bols tibetans s’estén a gent de totes les edats, des de nadons fins a gent adulta.

En aquest sentit, explica que un dels aspectes més importants és que permet obtenir equilibri mental, que pot veure’s afectat per malalties mentals o estrès.

La sessió de musicoteràpia amb bols tibetans ha estat la darrera xerrada per pares, mares i famílies que ha ofert l’Escola Mas Prats durant aquest primer trimestre, en el qual també s’ha parlat sobre alimentació, llenguatge en els infants o seguretat a Internet.

Segons ha informat el centre, però, ja s’està treballant per tancar noves xerrades i sessions multitemàtiques de cara al segon trimestre del curs.