radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00-20:00
Última setmana per presentar pessebres a concurs
, / 406 0 0

Última setmana per presentar pessebres a concurs

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Cultura Última setmana per presentar pessebres a concurs

Amb l’arribada de les Festes de Nadal i un any més, l’associació cultural La Puput de Palafolls torna a organitzar un nou concurs de pessebres.

Aquest any, el dia 1 desembre va obrir-se el període per participar-hi, un termini que resta obert fins el proper dimarts 18. Es tracta d’una iniciativa que va començar fa només 5 anys, essent de fet una de les més joves que organitza l’entitat, però que cada any ha anat agafant adeptes.

Al final de l’edició d’ara fa un any, la mateixa Puput admetia que aquella havia estat la millor edició fins llavors, especialment pel que fa al nivell dels pessebres presentats.

Fins el proper dimarts hi ha temps perquè la gent pugui inscriure’s en l’edició d’enguany. Per fer-ho, han de dirigir-se al Cafè de Palafolls omplint una butlleta amb les dades de contacte.

A partir de llavors, tal i com s’ha fet en anteriors edicions, l’organització es posarà en contacte amb ells per concertar un dia i hora per visitar el pessebre in situ i fer les valoracions pertinents.

Ho explica David Alenyà, un dels membres de la Puput de Palafolls.

Els membres de l’entitat valoraran diversos aspectes del pessebre. Entre ells, s’inclouen la feina que comportat fer-lo, la originalitat, els materials utilitzats o, per exemple, l’origen de les figures que hi hagi –si han estat comprades o bé si són de fabricació pròpia.

Després de la consideració d’aquests i d’altres aspectes, el jurat ja tindrà la informació per poder fer una valoració i comparativa entre els diferents pessebres visitats.

Tot i que encara no s’ha fixat la data, Alenyà ha explicat que l’entrega de trofeus als pessebristes participants serà molt probablement el dissabte després de Reis, en un acte que en edicions anteriors s’ha fet a la biblioteca i que ha comptat amb passi de fotografies i vídeos de les obres participants, l’entrega del primer, segon i tercer premi i un refrigeri per tots els assistents.