radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Economia Optimisme i prudència del comitè d’empresa de Boehringer a Malgrat amb el preacord de venda de la planta

Optimisme i prudència del comitè d’empresa de Boehringer a Malgrat amb el preacord de venda de la planta

Economia Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1009 0

La planta de Boehringer a Malgrat – (diarimaresme.com)

Aquest dimarts s’ha fet públic el preacord a què ha arribat la farmacèutica Boehringer Ingelheim i la japonesa Asahi Glass Company per la compra que la farmacèutica alemanya té a Malgrat de Mar, i que des de fa un temps opera amb la denominació de Malgrat Pharma Chemicals.

Segons han confirmat fonts de Boehringer a aquesta emissora, ahir es va fer públic el comunicat de preacord per part de l’empresa compradora, afirmant que el procés es tancarà de cara al primer trimestre d’aquest proper 2019.

Des del comitè d’empresa de la planta de Boehringer a Malgrat es fauna valoració positiva de l’estat i la manera com s’han dut a terme les negociacions davant d’aquesta operació de venda, que segons l’empresa compradora AGC té per objectiu “ampliar la base d’actius” i també la presència que l’empresa té al mercat europeu.

A la vegada, els treballadors es mantenen prudents davant del que insisteixen que és un preacord i que tot plegat es tancarà de manera definitiva en les properes setmanes o mesos, tot i que són optimistes per tal i com avancen les negociacions, i consideren que es podran mantenir els llocs de treball i la viabilitat de la planta de Malgrat de Mar.

Rafael Rico és membre del comitè d’empresa de la planta de Boehringer Ingelheim a Malgrat.

Segons explica Rico, l’objectiu de les negociacions ha estat en tot moment assegurar la viabilitat de la planta de Malgrat per poder continuar amb la seva activitat, i a la vegada afirma que en aquest sentit s’han mantingut al costat de l’empresa.

Des del comitè d’empresa han volgut agrair que no hi hagi hagut pressió mediàtica al voltant del procés de compra de la planta Boehringer a Malgrat, destacant que tot plegat va començar ara ja fa 3 anys.

Segons afirma l’empresa japonesa AGC i també la pròpia Boehringer, l’acord de compra de la planta malgratenca està subjecte als controls antifrau als que s’han sotmetre.

La japonesa Asahi Glass Company es presenta com un fabricant líder mundial en vidre, productes químics i materials d’alta tecnologia, i assegura que amb la compra podrà establir-se a Europa i ampliar el seu negoci farmacèutic.