radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dimarts, 16:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDimarts, 20:00-20:30
Home Societat La gestió de la xarxa d’aigua municipal, a debat al ple palafollenc

La gestió de la xarxa d’aigua municipal, a debat al ple palafollenc

Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 239 0

En el darrer ple ordinari de Palafolls, celebrat aquest passat divendres a l’Ajuntament, es va aprovar la liquidacions del servei de subministrament d’aigua dels exercicis 2014, 2015, 2016 i 2017.

Es tracta de la liquidació econòmica de la relació contractual entre el consistori palafollenc i Sorea, l’empresa que subministra l’aigua al municipi.

Segons va explicar el regidor Josep Rueda, la liquidació final està basada en els informes tècnics de l’Ajuntament, a través dels controls de les àrees d’intervenció i tresoreria, i per altra banda també a partir d’una auditoria encarregada pel govern amb l’objectiu de comprovar que els resultats de l’explotació del servei d’aigua potable a Palafolls fossin correctes.

Rueda va exposar que la liquidació de Sorea presentava un saldo a favor de l’Ajuntament inferior al que finalment s’ha acceptat i que prové de l’auditoria, que ha quedat en 77.346 euros.

El regidor va afegir que l’auditoria havia servit al consistori per veure els “punts dèbils” de l’Ajuntament pel que fa a la gestió de l’aigua, com per exemple el control individualitzat dels consums dels comptadors o ajudes socials per l’accés al subministrament de l’aigua.

ERC, a l’oposició, va preguntar sobre quina part d’inversions havia de fer front Sorea pel que fa al manteniment de la xarxa d’aigua de Palafolls i quina altra corresponia a l’Ajuntament, i va afirmar que en les memòries consultades no havien trobat referències al manteniment dut a terme per l’empresa.

En aquest sentit, el portaveu republicà Francesc Alemany va assegurar que la falta de manteniment a la xarxa reduïa el període útil del sistema, i que és necessari tenir una radiografia clara de quin és l’estat del manteniment de la xarxa d’aigua. Segons ERC, la falta d’aquesta informació fa que no es pugui controlar el manteniment real que cal fer a la xarxa per part de Sorea.

Segons el gerent de l’empresa Sorea, en una entrevista concedida a RP ara fa un any, el voltant del 30% de les canonades de la xarxa d’aigua a Palafolls és de fibrociment, un material antic i que ha estat el causant de les diverses rebentades dels darrers mesos al municipi.

El punt sobre les liquidacions del servei d’aigua es va acabar tirant endavant amb els vots a favor de l’equip de govern –PSC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Martí Victòria– i l’abstenció de l’oposició –ERC i el regidor no adscrit Óscar Bermán.