radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 23:25-00:00
Home Comarcal Multen un activista de la PAH Blanes després d’una protesta contra un desnonament

Multen un activista de la PAH Blanes després d’una protesta contra un desnonament

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 416 0

Segons ha denunciat la PAH de Blanes, la multa s’empara en la llei mordassa, i superen els 1.300 euros.

Els fets es remunten al febrer del 2016, quan un grup d’una setantena de persones es van concentrar a les portes d’un immoble on vivia una família amb dos menors per evitar que fos desnonada.

Des de la plataforma blanenca s’assegura que va ser una protesta pacífica i que les sancions han arribat més d’un any després.

Segons la PAH, els Mossos haurien atribuït a l’activista de la plataforma una infracció tipificada a l’anomenada Llei Mordassa com a “obstrucció a l’autoritat” i per haver-se negat a identificar-se.

La plataforma qualifica aquestes multes com un “atac contra els Drets Humans”, i reivindiquen el “dret a defensar-se de la brutalitat dels desnonaments sense alternativa habitacional”.

En aquest sentit, ha denunciat que la Generalitat “utilitza” la Llei Mordassa per “reprimir a l’activisme social” i les protestes pacífiques que s’han fet evitar desnonaments.

Davant la interposició de les sancions a un dels seus membres, la PAH de Blanes ha anunciat que inicia una campanya de solidaritat amb l’activista a través d’actes i accions de suport.

A la vegada, la plataforma ha anunciat que ha obert un compte corrent per poder ajudar a pagar la sanció.