radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » El Gran Recapte supera lleugerament les donacions a Palafolls

El Gran Recapte supera lleugerament les donacions a Palafolls

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 389 0

En total, s’han aconseguit recaptar 2.580 quilos durant les dues jornades de divendres i dissabte al supermercat Consum, que era l’únic punt de recollida del nostre municipi.

La xifra supera lleugerament la de l’any passat, en una edició d’enguany en què en el global de la comarca les xifres han baixat lleugerament.

Malgrat tot, des de la secció del Maresme del Gran Recapte es fa una valoració molt positiva de la campanya i s’ha agraït la solidaritat mostrada per la ciutadania. En aquest sentit, però, es lamenta que la resposta de la gent sigui l’única manera de combatre la pobresa alimentària existent a Catalunya.

Ho explica Quico Cusí, responsable del Gran Recapte d’Aliments al Maresme.

La xifra global de donacions d’aliments al Maresme durant aquest Gran Recapte –entorn als 285 Mil quilos– ha disminuït respecte l’any passat, quan la xifra va sobrepassar els 310 Mil quilos, en una edició de rècord a la nostra comarca.

Xifres a banda, Cusí ha volgut destacar també la qualitat dels productes recaptats, ja que s’han rebut sobretot aliments de llarga conservació, que eren els més demanats per la campanya. En aquest sentit, el responsable de la iniciativa al Maresme ha dit que els productes podran cobrir les necessitats dels propers mesos.

A les xifres recollides un cop passats els dos dies del Gran Recapte als establiments caldrà sumar-hi les donacions fetes a través d’Internet, una novetat de la campanya d’enguany i que encara no s’han acabat de comptabilitzar.

A Catalunya s’han recollit un total de 4 milions i mig de quilos d’aliments, una xifra que s’acosta a l’obtinguda en l’edició de l’any passat.