radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

SendesDivendres, 14:30-15:00
Home Medi Ambient L’afectació de la vespa asiàtica a Palafolls es posa a debat avui en una xerrada a l’Ajuntament

L’afectació de la vespa asiàtica a Palafolls es posa a debat avui en una xerrada a l’Ajuntament

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 171 0

A partir de les 7 del vespre, la Sala de Plens del consistori palafollenc ofereix una xerrada oberta a tota la ciutadania per parlar sobre els efectes que té aquesta espècie invasora en el nostre territori.

Tot plegat, poc més d’un mes després que es retirés un niu de vespa asiàtica, de dimensions considerables, d’un arbre situat al costat del camp de futbol, en el que va ser l’últim episodi registrat de l’aparició d’aquest animal.

Abans, aquest estiu, van aparèixer els primers exemplars detectats d’aquesta abella al barri de Sant Lluís, i poc després es trobava un niu de dimensions considerables en una casa particular del municipi.

En el cas del niu retirat del camp de futbol, l’element feia mig metre d’alçada i més de mig d’amplada, i va haver de ser retirat de nit, moment en què la majoria de les vespes són a dins del niu i per tant n’és més fàcil l’eliminació.

Davant d’aquesta problemàtica, que cada cop és més freqüent tant a la nostra comarca com a la resta de territori, l’Ajuntament va decidir organitzar una xerrada oberta per tal de conèixer quina és l’afectació d’aquesta vespa a Palafolls, com identificar-la i com actuar correctament en cas de detectar-ne exemplars o un niu.

A principis d’any, la vespa asiàtica començava a agafar més presència al Maresme després que se’n detectessin fins a 6 nius a Tordera.

En aquest sentit, el nombre de nius de la vespa asiàtica va créixer de manera exponencial durant el 2017, passant dels 116 nius comptabilitzats el 2016 fins als 370 que van detectar-se l’any passat.