radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimarts, 18:00-19:30
Inici » Crit unànime contra la violència masclista

Crit unànime contra la violència masclista

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 539 0

Avui divendres, Palafolls s’ha anticipat a la commemoració del 25N, Dia Internacional per l’eliminació de la Violència envers les Dones.

Ho ha fet amb diversos actes i iniciatives centrades en la jornada d’avui i que han tingut com a punt central la lectura del manifest duta a terme per alumnes de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls.

La pluja ha fet acte de presència i finalment l’Ajuntament s’ha vist obligat a traslladar l’acte a la sala de plens del consistori.

Durant la lectura del manifest, els alumnes han fet referència, entre d’altres, al rebuig generat per la sentència del cas de “La Manada” i també a les xifres alarmants sobre la violència que pateixen les dones. En el que portem de 2018, 44 dones han estat assassinades a mans de la seva parella o exparella, 6 de les quals a Catalunya.

La lectura del manifest ha anat acompanyada de la performance protagonitzada per les figures de siluetes, de color vermell, que finalment s’han col·locat també a l’interior de l’Ajuntament, així com la parada amb el material informatiu.

Paral·lelament als actes d’aquest matí, les iniciatives entorn a la commemoració del 25N a Palafolls es tradueixen també en la campanya dels tovallons amb missatges contra la violència masclista que s’han repartit als bars i restaurants de Palafolls.

La sala de plens s’ha emplenat de gom a gom d’alumnes de l’Institut, usuaris i usuàries del servei de Respir i també ciutadania en general que s’ha sumat a la crida de rebuig a la violència contra les dones.

Els actes de commemoració del 25N han estat coordinats des de diverses àrees de l’Ajuntament de Palafolls.