radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Política Palafolls insisteix en resoldre el deute de la Generalitat entorn a les Llars d’Infants

Palafolls insisteix en resoldre el deute de la Generalitat entorn a les Llars d’Infants

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 381 0

Aquest matí, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, ha fet una visita institucional a Palafolls.

En primer lloc, el delegat s’ha reunit amb diversos membres del govern municipal i també de l’oposició per tal d’escoltar les demandes i qüestions que estan damunt la taula a Palafolls i que s’han traslladat al Govern.

En aquest sentit, una de les qüestions que s’ha parlat a la reunió és la resolució del deute que la Generalitat té pendent amb els Ajuntaments pel que fa al finançament de les Llars d’Infants.

Es tracta d’una demanda llargament exigida al Govern català des de molts consistoris, i que a principis d’any va ser objecte d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obligava a la Generalitat a abonar 1.300 euros per infant dels cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015.

En aquest sentit, la sentència del tribunal recordava que és la Generalitat qui ha de garantir el finançament dels centres educatius d’infants de 0 a 3 anys, tot i que siguin de centres de titularitat municipal.

El delegat del Govern ha dit que es tracta d’una qüestió “estructural” i que es pateix de resultes de la crisi econòmica, i ha explicat que la Generalitat hi està treballant.

Entre d’altres temes, la reunió també ha servit per traslladar a la Generalitat altres projectes que hi ha damunt la taula al municipi, com la construcció del vial d’Inditex a la N-II o les ajudes per millorar el polígon d’en Puigverd, de les que Palafolls va quedar fora en la petició d’enguany.

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, diu que espera que abans d’acabar el mandat, d’aquí a mig any, tot plegat s’hagi pogut començar a realitzar o projectar.

Després de la reunió, Juli Fernández ha signat al llibre d’Honor del consistori i seguidament s’ha passejat amb diversos membres de l’Ajuntament per diversos indrets del municipi, visitant la Biblioteca Enric Miralles, el Palauet i la plaça de Poppi.