radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Medi Ambient La situació meteorològica obliga a ajornar l’abastiment d’aigua al Maresme Sud amb la dessaladora de la Tordera

La situació meteorològica obliga a ajornar l’abastiment d’aigua al Maresme Sud amb la dessaladora de la Tordera

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 343 0

Aquest divendres, l’empresa Sorea anunciava als seus abonats del Maresme Sud que des d’ahir dilluns i fins el proper 27 de novembre rebrien aigua de la dessalinitzadora de la Tordera.

Tot plegat, com a solució pels treballs de manteniment que havien de començar a l’ETAP (Estació de Tractament d’Aigües Potables) del Ter per part d’Aigües Ter Llobregat.

Les condicions meteorològiques adverses dels darrers dies, però, han provocat l’ajornament d’aquest canvi en l’abastiment d’aigua al Maresme Sud.

Així ho ha anunciat aquest dilluns Sorea, que ha informat que encara no hi ha nova data per fer aquests treballs de manteniment, aliens a la companyia.

Segons explica Sorea, des de fa un temps, els municipis del Maresme Sud, que habitualment s’abasteixen d’aigua de l’ETAP del Ter (situada a Cardedeu), poden rebre aigua també de la dessaladora de la Tordera.

Aquesta barreja d’aigua subministrada depèn de factors com la demanda i també de l’estratègia d’explotació que determina l’Agència Catalana de l’Aigua, en funció de l’estat de les reserves d’aigua i/o de raons de tipus operatiu.

És per això, argumenta Sorea, que en determinades circumstàncies l’aigua subministrada als municipis del sud de la comarca pot contenir una menor proporció procedent del Ter, que es complementa amb aigua de la dessalinitzadora de Blanes.

En el cas dels treballs que s’havien de fer des d’ahir i que s’han ajornat, el percentatge de les aigües quedava en només el 25% d’origen del Ter, que és la procedència habitual, mentre que el 75% restant l’aportava la instal·lació de la Tordera.

Malgrat que aquesta modificació del subministrament pugui suposar canvis en el gust i l’olor de l’aigua, Sorea ha avisat que l’aigua subministrada té absoluta garantia sanitària segons la normativa reguladora de les Aigües de consum humà.

 

Foto: selva.cat