radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Cultura L’Institut comença avui el cicle de Poesia als barracons

L’Institut comença avui el cicle de Poesia als barracons

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 349 0

Aquest matí s’ha iniciat aquesta iniciativa cultural que impulsa l’institut des de fa 8 anys, amb l’objectiu d’apropar la poesia als estudiants i al públic en general.

El cicle comença avui divendres amb el recital poètic “un cor de carn”, que recitarà la poeta Dolors Miquel  acompanyada de la música de Marc Egea.

Es tracta d’un recull de poemes dels segles XIII, XIV i XV que, segons presenten els impulsors del cicle, “interpel·len amb enginy i gràcia verbal sobre els temes d’ara i de sempre.

Miquel s’ha encarregat de fer-ne la tria, a partir de la seva antologia de poesia medieval “Cap home és visible”. La música, en aquest sentit, també s’emmarca en aquesta època, ja que és una selecció de danses medievals i improvisacions interpretades amb viola de roda, un instrument també de l’Edat Mitjana.

El Poesia als barracons continua amb 3 sessions més, la següent el proper mes de desembre. Serà el dijous dia 20 d’aquest mes quan Neus Borrell i Miquel Escuer oferiran una nova sessió que combinarà música i paraules.

Per la següent sessió del cicle poètic caldrà esperar fins al proper dia 21 de març, coindicidint amb el Dia Mundial de la Poesia, amb la participació de Blanca Llum Vidal, considerada com una de les millors trobadores de l’escena actual i que portarà l’obra “Aquest amor que no és u”.

La iniciativa posarà el seu punt i final a principis del mes de maig, amb una sessió dedicada al poeta gallec Manuel Antonio, a càrrec de Joan Puigdefàbrega, poeta i oceanògraf.

L’any 2010 es posava en marxa la proposta cultural Poesia als Barracons que, tot i que oberta a tothom, s’organitzava a les aules de l’institut de Palafolls, que llavors estava emplaçat en barracons de manera provisional.

Durant aquests anys, els alumnes del centre han pogut compartir jornades culturals amb Maria del Mar Bonet, Mishima, Roger Mas, Enric Casasses, Adrià Puntí o, més recentment, el pagès Pep Riera i el poeta Perejaume, entre d’altres.

 

Foto: http://poesialsbarracons.blogspot.com/