radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Comarcal Presenten a Malgrat la 2a edició del FemPop, el festival “que no vol existir”

Presenten a Malgrat la 2a edició del FemPop, el festival “que no vol existir”

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 485 0

Aquest matí s’ha presentat a Malgrat de Mar la segona edició d’aquest esdeveniment, que tindrà lloc a finals d’aquest mes de novembre.

El festival FemPop es presenta, en paraules dels seus propis organitzadors, el segell Son Canciones, com el festival “que no vol existir”. En aquest sentit, el seu objectiu és posar el focus en la desigualtat que pateixen les dones en el negoci musical, tant en la programació dels concerts com també en les feines que envolten aquest àmbit cultural o les plataformes digitals de difusió musical.

Segons ha explicat Mabel Alonso, membre de Son Canciones, només un 15% de la programació són artistes dones o bandes liderades per dones, mentre que en el cas de plataformes com Spotify és del 20%. El FemPop, en aquest sentit, vol reivindicar un canvi en aquest dinàmica.

El festival ha nascut amb la vocació de reivindicar aquest paper femení a la música, i per això proposa una programació de 5 concerts protagonitzats per 5 dones o 5 grups formats per dones, i que tindran lloc en diversos espais de Malgrat.

Seran 5 artistes vingudes d’Estats Units, Anglaterra, Escòcia o el Sudan, com Grace K. Moran, Leonie Evans, Liz Lawrence, Eliza Shaddad i Siobhan Wilson, i que oferiran propostes que van des del blues o el jazz fins a l’indie o el rock.

Totes elles actuaran el mateix dia, ocupant espais tant diversos del municipi com el Camp Municipal d’Esports, La Torre de Ca l’Arnau o l’Escola Mare de Déu de Montserrat, entre d’altres.

Liever Sheerlinck, de Son Canciones, explica que són artistes poc habituals en altres festivals, precisament per fer descobrir al públic noves propostes.

El Festival Fem Pop, que celebra la seva 2a edició i que s’inclou dins de la programació del festival Arrela’t, tindrà lloc el proper diumenge 25 de novembre, coincidint amb el Dia internacional per a l’Eliminació de la violència contra les dones.

L’entrada als concerts és gratuïta i es pot reservar per internet a través del segell Son Canciones.