radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Economia Palafolls registra la primera pujada considerable de l’atur des del mes de gener

Palafolls registra la primera pujada considerable de l’atur des del mes de gener

Economia Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 456 0

Segons les dades de l’Observatori del Treball de la Generalitat, l’habitual increment del nombre d’aturats com a resultat de la fi de molts contractes de la temporada d’estiu, que normalment es deixa notar al mes de setembre, s’ha notat en les dades de l’octubre, fetes públiques ahir dilluns.

Palafolls ha registrat aquest últim mes un total de 494 persones en situació d’atur. Són 35 més que les que es registraven el setembre, quan fins i tot el nombre d’aturats es reduïa fins a les 459 persones, tot un rècord d’aquest mes i la millor xifra registrada pel que fa a nombre d’aturats des d’abans de l’inici de la crisi econòmica.

Les dades de l’octubre, però, mostren un increment que no s’observava des del mes de gener d’enguany, quan l’atur pujava en 31 persones. Només aquests passats mesos de juliol i agost el nombre de desocupats va augmentar lleugerament en 6 i 1 persona respectivament.

Malgrat aquest darrer increment, si es fa una comparativa interanual s’observa com la xifra actual millora en 73 persones menys a l’atur que les que hi havia l’octubre de l’any passat a Palafolls.

Les dades de l’atur a l’octubre a la resta de l’Alt Maresme mostren un augment generalitzat als altres municipis, que de fet ja van notar un increment el passat mes de setembre, a diferència de Palafolls.

Malgrat de Mar ha registrat aquest mes una pujada de 127 persones més a l’atur, sobrepassant el miler d’aturats, i registrant-ne ara un total de 1.036.

Tordera ha registrat aquest mes 18 persones més en situació d’atur, una pujada menor que al setembre, i a Santa Susanna el nombre ha estat similar, 14 persones més, tot i que proporcionalment major.

L’increment més notable de l’Alt Maresme, però, el registra Pineda de Mar, on hi ha ara 215 persones més a l’atur, superant altra vegada les 2.000 persones desocupades.

Fora de la nostra comarca, a Blanes l’atur també ha pujat el mes d’octubre, i ho ha fet en 262, situant ara el seu nombre total en 2.623 persones a l’atur.

En el global de la comarca del Maresme, l’increment del nombre d’aturats frega el miler de persones, en total 934 més que el mes de setembre, i el nombre total és de gairebé 25 Mil persones desocupades (24.963).