radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Minut a MinutDilluns, 22:00-23:00
Home Economia El govern es planteja ara uns pressupostos participatius a Palafolls de cara l’any vinent

El govern es planteja ara uns pressupostos participatius a Palafolls de cara l’any vinent

Economia Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 316 0

Així ho va anunciar la regidora d’Hisenda, Promoció Econòmica i Serveis Socials de Palafolls, Dolors Agüera, en el darrer programa de l’Assumptes Interns d’aquesta emissora aquest passat dimecres.

La regidora va explicar que el govern vol incloure als pressupostos de l’any vinent una partida destinada als pressupostos participatius.

Agüera confirmava que el govern ja s’havia plantejat la inclusió d’aquesta partida, que se centraria en projectes “concrets i realitzables” i amb els quals es vol incentivar la participació ciutadana, amb l’objectiu que arribés a la major part de la ciutadania.

Es dóna el cas que l’opció d’incloure una partida de pressupostos participatius a Palafolls era una variable que el mateix govern descartava ara fa un any.

En aquest sentit, l’alcalde Valentí Agustí assegurava el passat mes de desembre que havia estudiat el model que utilitzen alguns municipis propers a l’hora d’aplicar la participació ciutadana, i posava en dubte el funcionament d’aquestes partides i la seva incidència a les polítiques municipals.

A l’entrevista, la regidora i 1a Tinent d’alcalde també va assegurar que la salut econòmica del municipi és bona, havent aconseguit tancar el pla d’ajust demanat ara fa 6 anys.

Al mateix programa es va entrevistar també al regidor d’ERC Jordi Villaret, que va argumentar el vot en contra a les ordenances fiscals del 2019 pel fet que no es tinguessin en compte les propostes que també van presentar els republicans a les ordenances, com la bonificació als vehicles elèctrics, la supressió de la nova quota de l’EMMiD o la fiscalitat progressiva.

El regidor republicà va dir que “el problema de fons” és la manca de consideració del govern cap a l’oposició quan aquesta fa propostes.

Entre d’altres, el regidor republicà va considerar que el govern no facilita la tasca fiscalitzadora de l’oposició, tant als plens com també a les reunions que mantenen.