radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Inici » Tardor de cinema per potenciar el català, a Blanes

Tardor de cinema per potenciar el català, a Blanes

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 542 0

Aquest dissabte, l’Oficina de Català de Blanes continua amb una nova sessió del cicle CINC, sigles de Cinema Infantil en Català.

Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu difondre el cinema en llengua catalana, i ho fa amb la projecció de pel·lícules d’animació destinades al públic infantil i familiar, doblades al català.

La iniciativa sorgeix d’un conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat i les diverses sales de cinema que hi ha als municipis. En el cas de Blanes, l’Oficina de Català de Blanes és l’organitzadora juntament amb els Ocine, que és la sala que s’ha sumat a la proposta i que ofereix el cicle durant aquesta tardor.

Elisa Sola és directora de l’Oficina de Català de Blanes.

El cicle CINC va arrencar dissabte passat amb la projecció de la pel·lícula “Leo da Vinci, missió Mona Lisa”, i continua la tarda d’avui dissabte amb “La malvada guineu ferotge”.

Sola explica que el paper de l’Oficina de Català de Blanes se centra en la difusió del cicle, ja que s’intenta a arribar al màxim de públic possible per les projeccions, que s’ofereixen a un preu reduït d’entrada de 4,50 euros.

Malgrat tot, la directora de l’Oficina explica que voldrien aconseguir potenciar més la difusió i arribar a més gent.

El cicle s’ofereix en dues parts, una primera a principis d’any i una segona durant els mesos d’octubre i desembre. El CINC continua els següents dissabtes del mes de novembre, amb “Hotel Transsilvània 3”, “Quines bestioles” i “Els increïbles 2”, que tancaran el cicle el 17 de novembre.

 

Foto: ACN