radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Economia L’oposició no dóna suport a les ordenances municipals

L’oposició no dóna suport a les ordenances municipals

Economia Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 233 0

La sessió d’ahir a l’Ajuntament va aprovar les ordenances fiscals que regiran a Palafolls el proper any 2019, però ho va fer només amb el suport dels regidors que formen l’equip de govern, és a dir, els pertanyents al PSC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Martí Victòria.

L’oposició, per la seva banda, va mostrar-se crítica amb alguns dels aspectes de les ordenances. El seu suport va traduir-se en el vot en contra – en el cas d’ERC– i l’abstenció –en el cas del regidor no adscrit Óscar Bermán.

ERC va retreure al govern, entre d’altres, la introducció de la matrícula a l’EMMiD que hauran de pagar els nous alumnes el curs que ve, considerant que és “innecessària” després de la situació viscuda aquest estiu amb la gestió del centre, i afirmant que el govern municipal s’ha tret aquest impost “de la màniga”.

El portaveu dels republicans, Francesc Alemany, considera que la matrícula no complirà amb el seu objectiu i que a més és injusta per les famílies dels alumnes.

ERC va proposar al govern municipal suprimir aquesta quota, però finalment la proposta va ser aprovada sense esmenes, quedant ara en període d’al·legacions.

Entre d’altres, ERC republicana va fer referència també a la inclusió d’una bonificació de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica a aquells que contaminen menys, així com una bonificació de l’IBI per a la utilització de plaques solars, en aquest cas amb efecte retroactiu.

El regidor no adscrit Óscar Bermán, per la seva banda, va lamentar la manca de voluntat del govern diu per “deixar col·laborar” en les ordenances, i va retreure al govern de Valentí Agustí que no actuï com un govern “d’esquerres”, pel fet de no tenir en compte, diu el regidor, la pressió fiscal sobre la ciutadania que impedeix que es cobrin gairebé 2 milions d’euros d’IBI.

Bermán, d’altra banda, va mostrar-se favorable a la introducció de la quota de la matrícula de l’EMMiD, però a la vegada va criticar la gestió del centre duta a terme pel govern.

El regidor també va exposar les seves crítiques sobre la gestió de la recollida d’escombraries, on va insistir amb la l’estat de deixadesa d’algunes illes de contenidors, segons va dir, en algunes zones del municipi.