radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00-13:00
Home Medi Ambient La ruta de la Tourdera continua completant el seu recorregut a Palafolls

La ruta de la Tourdera continua completant el seu recorregut a Palafolls

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 431 0

Ara fa uns dies van engegar les obres de condicionament d’un dels trams d’aquesta ruta que passa per Palafolls. En concret, es tracta del tram del pont que passa sobre el riu Tordera entre el nostre municipi i Blanes, i que s’està condicionant perquè sigui utilitzat pels ciclistes i senderistes que facin la ruta.

Segons ha informat el consistori, el punt on s’està actuant és on la ruta, que prové de Montseny, es desdobla i permet anar per les dues ribes de la Tordera, pel costat de Blanes o bé pel de Malgrat.

Els senderistes o ciclistes que arribin al pont de la Tordera resseguint aquesta ruta, tindran l’opció de continua per sota i recórrer la riba fins al Delta, per la part malgratenca, o bé seguir pel mateix pont i acabar a la desembocadura a Blanes.

Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, explica que són unes obres provinents d’una subvenció de la Diputació, i que es fan amb l’objectiu de fer més accessible aquest tram de la ruta pels seus usuaris.

Les obres serveixen per adaptar una de les actuals voreres del pont amb un carril bici, baranes de seguretat i un reforç del ferm i pavimentació dels accessos.

Segons ha explicat Bassa, les obres tenen un pressupost de 180 Mil euros i haurien d’estar acabades d’aquí a pocs dies. Bassa també ha recordat que en les properes setmanes la ruta també s’anirà completant en altres punts situats més al nord.

La ruta de la Tourdera compta amb un total de 114 quilòmetres de recorregut, passant per diversos municipis de la Selva, el Vallès Oriental i el Maresme.

L’Ajuntament de Palafolls va entrar a formar part, ara fa 2 anys, del grup de 18 ajuntaments que han impulsat el projecte.