radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Economia Palafolls aprova la congelació de les ordenances del 2019

Palafolls aprova la congelació de les ordenances del 2019

Economia Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 473 0

La sessió extraordinària del ple municipal celebrada aquest matí a l’Ajuntament de Palafolls ha aprovat la congelació de les ordenances per l’any 2019.

D’aquesta manera, els impostos, tarifes i preus públics que s’establiran al municipi l’any vinent tindran el mateix cost que enguany, després que l’any passat s’aprovés un augment generalitzat de la majoria de tributs.

Just després del ple, la regidora d’Hisenda, Dolors Agüera, ha explicat que en el cas de l’IBI, el Ministeri va marcar una pujada del 5%. El consistori, en aquest sentit, ha aplicat l’augment al mateix temps que ha aplicat una rebaixa del mateix coeficient, per la qual cosa el rebut es quedarà igual que aquest any. En el cas de les famílies monoparentals, tal i com ha destacat la regidora, aquestes comptaran amb una bonificació.

Les taxes d’escombraries o l’impost sobre els vehicles, per la seva banda, també es mantenen intactes.

Agüera també ha fet referència a la introducció d’una nova matrícula per als alumnes de l’EMMiD de cara al curs que ve, una decisió criticada per l’oposició i que la regidora argumenta com a necessària per poder fer una previsió del nombre d’alumnes i garantir el servei.

Les ordenances del 2019 s’han aprovat amb els vots a favors dels regidors del Govern –PSC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Martí Victòria–, els vots contraris d’ERC i l’abstenció del regidor no adscrit Óscar Bermán.

Precisament, ERC ha criticat la decisió de celebrar aquest ple a les 9 del matí, cosa que consideren demostra “poca voluntat negociadora” per part de l’equip de govern, ja que alguns regidors de la formació republicana no han pogut ser presents a la sessió i d’aquesta manera s’ha “dificultat” la participació de la formació en el debat.

Els republicans han abandonat la sala de plens abans del debat del segon punt de l’ordre del dia, que ha servit per aprovar la cancel·lació del pla d’ajust que s’havia demanat ara fa 6 anys.