radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

In-diferent
Eduard Ortega
Dijous, 22:00-23:00
Home Comarcal Blanes busca una solució pels migrants tancats en senyal de protesta a l’Esbarjo

Blanes busca una solució pels migrants tancats en senyal de protesta a l’Esbarjo

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 275 0

Des del passat mes de juny, l’Esbarjo de la parròquia de Santa Maria de Blanes és l’escenari d’una protesta per part de persones migrants que hi estan tancades per reivindicar els seus drets i llibertats, així com per protestar contra la llei d’estrangeria, que consideren discriminatòria.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, ahir es va celebrar una reunió entre el consistori i la Generalitat per tal de trobar una sortida a la situació, encapçalada per l’alcalde Mario Ros i pel secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, acompanyats per diversos tècnics.

La trobada va servir per encaminar les possibles solucions per les persones tancades a l’esbarjo. Una d’elles ha estat la intervenció d’un mediador contractat per l’Ajuntament que des de la setmana passada ha començat a fer reunions individuals amb les persones migrants per tractar els casos de manera personalitzada. Unes entrevistes que ja van començar al mes de juny des de l’Àrea d’Acollida de l’Ajuntament de Blanes.

Ara mateix, segons informa l’Ajuntament, de les 12 persones que es podran empadronar a Blanes n’hi ha 8 a les quals se’ls ha pogut inscriure pel sistema constant que no tenen un domicili fix, i les 4 restants ho han d’estar properament.

L’empadronament ha de permetre a les persones migrants l’accés a diversos serveis, com per exemple la targeta sanitària.

Segons el consistori, s’ha establert un marc de diàleg entre totes les parts amb l’objectiu comú que pugui haver-hi una solució per la situació d’aquestes persones.

Algunes d’elles han iniciat en aquests darrers mesos els tràmits del Servei d’Acollida i Interculturalitat per a Persones Estrangeres.

Aquest servei, segons l’Ajuntament, es tracta d’un servei que té per objectiu promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

 

Foto: Ajuntament de Blanes