radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal La dessaladora de Blanes és objecte d’una prova pilot per fer-la més sostenible

La dessaladora de Blanes és objecte d’una prova pilot per fer-la més sostenible

COMPARTEIX-HO
, / 269 0

Es tracta d’una prova del projecte Life-Dreamer, que vol aconseguir millorar l’eficiència de la instal·lació. Aquest passat dimecres al vespre es van presentar els resultats obtinguts a través d’aquesta prova pilot, amb l’objectiu de demostrar la viabilitat del projecte, que es va posar en marxa ara fa poc més d’un anys i que ara comença a donar resultats.

Segons l’Ajuntament de Blanes, el projecte Life-Dreamer s’ha marcat coma a fita desenvolupar i demostrar un concepte de dessalinització d’alta eficiència en l’ús de recursos, en el qual l’aigua es pot fer servir per a productes vàlids internament o bé també en altres indústries.

Tal i com explica el consistori, la solució que s’ha proposat ha de permetre aprofitar fins el 90% de l’aigua de mar tractada, combinant pretractaments innovadors, la reutilització de corrents residuals mitjançant la gestió d’efluents i la generació de productes d’alt valor afegit.

El pressupost d’aquest projecte, d’àmbit europeu, compta amb un pressupost de més d’1 milió 600 Mil euros, i està finançat per la Comissió Europea a través del programa Life 2016, que té finalitats mediambientals.

La planta dessalinitzadora de la Tordera, situada a Blanes, és el primer centre d’aquestes característiques que es va posar en marxa a Catalunya, ara fa 16 anys.

 

Foto: selva.cat