radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Cultura Palafolls s’uneix a les Jornades Europees de Patrimoni amb visites al Castell i a l’església de Sant Genís

Palafolls s’uneix a les Jornades Europees de Patrimoni amb visites al Castell i a l’església de Sant Genís

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 596 0

Aquest cap de setmana, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa que té per objecitu obrir les portes de castells, monestirs, palaus, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el patrimoni del territori.

Tot plegat, amb la intenció també que s’aconsegueixi implicació social per la seva conservació i valoració.

A Palafolls, la celebració d’aquestes jornades es tradueix amb dues visites guiades a dos dels espais que més bé representen el patrimoni del nostre municipi.

Es tracta del Castell de Palafolls i de l’Església de Sant Genís, dos elements patrimonials que rebran aquest proper dissabte als curiosos i visitants que vulguin conèixer de primera mà el llegat històric palafollenc a través d’aquestes dues construccions.

El Castell de Palafolls, del qual ja es tenen referències el segle XI però que molt probablement ja existia abans, va ser el centre de la Baronia de Palafolls, que abastava els actuals termes municipals de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna i part del de Blanes.

Allà s’hi farà la primera visita guiada, a les 12 del migdia, a càrrec de l’historiador i director del Museu de la Catedral de Girona, Joan Piña.

Piña ha avançat a Ràdio Palafolls de què es parlarà i que descobrirà la visita guiada d’aquest dissabte.

Per altra banda, el mateix dissabte però a la tarda, serà  el torn de l’Església de Sant Genís de Palafolls, una parròquia romànica ja datada al segle X, i que guarda moltes llegendes i vestigis.

Aquí, l’encarregat d’explicar tots els detalls als visitants serà el divulgador local Xavier Salicrú, que explica que es parlarà no només de la importància històrica de l’edifici sinó també del seu significat per la zona.

Les dues visites són de caràcter gratuït i no cal inscripció prèvia.