radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Inici » Malgrat torna a ser guardonada als reconeixements del projecte Viles Florides

Malgrat torna a ser guardonada als reconeixements del projecte Viles Florides

COMPARTEIX-HO
, / 399 0

4 Flors d’Honor és la distinció que ha aconseguit revalidar el municipi de Malgrat en els guardons que atorga el projecte Viles Florides, que distingeix els pobles i ciutats de Catalunya pel seu treball en la transformació dels espais públics a través l’enjardinament i la millora dels espais verds.

En total, l’edició d’enguany del projecte ha guardonat a 130 municipis, i entre els 12 que encapçalen el rànquing amb 4 Flors d’Honor hi ha Malgrat de Mar, que l’any passat obtenia per primera vegada aquest reconeixement i que aquest any ha aconseguit revalidar.

L’acte de lliurament dels guardons es va fer aquest divendres al Castell de Vila-Seca, a Tarragona, on hi van assistir la regidora de Desenvolupament Econòmic i Promoció de l’Ajuntament de Malgrat, Ester Martínez, i el cap del servei municipal d’Espais Verds, Carles Garcia.

Segons ha informat el consistori malgratenc, a l’hora de concedir les Flors d’Honor, els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic amb què compta; la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants i també entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada; la diversitat floral, entre d’altres.

La regidora Ester Martínez ha fet una valoració molt positiva del guardó, i que considera que serveix per demostrar la bona feina del municipi en aquest àmbit.

Amb el guardó de 4 flors, Malgrat de Mar es converteix en l’únic municipi del Maresme que aconsegueix aquesta distinció, i acompanya a d’altres localitats com Lloret de Mar, Figueres, Cardedeu, Olot o Sant Cugat del Vallès, entre d’altres, que també han rebut aquesta distinció.

La regidora diu que treballaran per mantenir aquesta distinció i per aoncseguir en un futur les 5 Flors d’Honor, que és la màxima distinció possible en aquest projecte i que actualment cap municipi ha aconseguit.

El projecte Viles Florides és una iniciativa promoguda per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya.

 

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar