radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Cultura Les obres de rehabilitació del Castell de Palafolls reben un nou impuls econòmic

Les obres de rehabilitació del Castell de Palafolls reben un nou impuls econòmic

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 279 0

Es tracta d’una subvenció de la Diputació de Barcelona, per valor de 115.000 euros, que serviran d’ajuda pels costos dels treballs de reforma parcial del castell.

L’ajuda ha estat atorgada després que l’Ajuntament de Palafolls es presentés al Programa complementari de reforma i millora d’equipaments locals del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, en l’apartat d’edificis singulars i elements patrimonials.

En aquesta convocatòria, el projecte de les obres del castell ha estat seleccionat d’entre les més de 340 propostes que s’hi van presentar, també gràcies al fet que la Diputació hagi aportat més diners a aquestes línies d’ajuda dels que hi havia previstos inicialment.

El finançament d’aquestes obres, però, no només podrà ser cobert amb aquesta subvenció, sinó que compta també amb l’ajuda de la concessionària Acesa, que entre d’altres gestiona l’autopista del Maresme.

En aquest sentit, la concessionària ha d’aportar un 1% de les obres de perllongament de l’autopista entre Palafolls i Tordera perquè sigui destinat a projectes vinculats amb el patrimoni local dels lloc per on passa la via. En el cas de Palafolls, aquesta quantitat, entorn als 170.000 euros, són destinats al projecte del Castell.

Els 115.000 euros d’ajuda de la Diputació arriben poc abans que s’iniciï el projecte de rehabilitació de l’espai, que comptarà amb el condicionament de diversos espais del castell, la millora dels elements de seguretat i també de l’estructura de l’edifici, així com la instal·lació de diversos elements destinats a la promoció cultural i turística de l’indret, com una caseta de control, uns lavabos públics o un escenari polivalent per acollir-hi esdeveniments culturals i festius, entre d’altres.