radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Economia L’atur baixa a Palafolls per primera vegada en un mes de setembre des de l’inici de la crisi

L’atur baixa a Palafolls per primera vegada en un mes de setembre des de l’inici de la crisi

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 512 0

El mes de setembre ha deixat uns registres d’atur poc comuns respecte el que s’havia anat vivint en els darrers anys en aquesta època.

Segons les darreres dades publicades per l’Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya, a Palafolls la xifra d’aturats ha baixat aquest setembre en 16 persones respecte el mes d’agost.

Aquest descens suposa la primera baixada registrada un mes de setembre des de fa més de 10 anys, amb l’inici de la crisi, una dada que també es registra en el global de Catalunya.

En una comparativa interanual, aquest setembre hi ha a Palafolls una cinquantena d’aturats menys que els que  es registraven al mateix mes de l’any passat, i redueix en més de 130 persones la xifra del setembre del 2016, ara fa dos anys.

A la vegada, la xifra de 459 aturats a Palafolls és la millor registrada des d’abans de l’inici de la crisi, i és la meitat del que va ser el rècord de persones a l’atur en un mes, registrat els mesos de desembre de 2012 i febrer de 2013, quan Palafolls tenia 922 aturats.

La tendència a la baixa, però, només s’observa al nostre municipi, ja que a la resta de l’Alt Maresme l’atur ha pujat aquest últim mes.

Tant a Malgrat com a Tordera, l’atur ha pujat en 36 persones el setembre, en el primer cas superant en 900 el nombre d’aturats.

A Pineda el nombre de desocupats ha pujat en 103 persones, situant-se ara en 1849 persones, mentre que a Santa Susanna la pujada ha estat més considerable proporcionalment, ja que l’atur ha incrementat en 16 persones, sumant un total de 166 sense feina segons les dades d’aquest setembre. En el cas de Blanes, la pujada és de 122 persones, amb un total de 2.361 desocupats.

A nivell comarcal, l’atur també puja al Maresme, i ho fa en 130 persones, superant els 24.000 aturats.