radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00 -13:20

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-18:00
Home Política Desenes de persones commemoren l’1-O a la Plaça Major

Desenes de persones commemoren l’1-O a la Plaça Major

Política Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 435 0

Ahir al vespre, les mobilitzacions en record a la jornada del referèndum de l’1 d’octubre van fer-se paral·lelament arreu del país.

A Palafolls, pels volts de les 8 del vespre desenes de persones es van concentrar a la Plaça Major per commemorar el primer aniversari del referèndum, i també per reivindicar-ne el resultat i reclamar l’alliberament dels presos independentistes i el retorn dels exiliats.

El protaveu d’ERC a Palafolls, Francesc Alemany, va fer un primer parlament just començar, i després es va iniciar la projecció del vídeo col·laboratiu que s’ha estat editant aquestes darreres setmanes amb la participació de les aportacions dels ciutadans que van participar en la jornada de l’1-O a Palafolls.

Seguidament, es va fer la lectura d’un manifest on es va reivindicar el sentit d’aquella jornada, el seu resultat, i on també es va fer referència a empresonats i exiliats.

Els concentrats van col·locar imatges dels polítics independentistes que són a la presó i també dels que són a l’exili a la façana de l’Ajuntament, així com un cartell amb el missatge “Municipi de la República Catalana” a la porta d’accés. També es van col·locar un llaç groc fet amb les espelmes i altres manualitats que es van fer durant els tallers del diumenge. L’acte va acabar amb el cant dels Segadors per part dels concentrats.

A la concentració també es van col·locar llaços grocs, tant a les finestres de l’Ajuntament com també en arbres de la mateixa Plaça Major.

Aquest mateix matí, però, el regidor no adscrit Óscar Bermán, ha retirat amb una bossa d’escombraries els llaços i els plàstics de color groc.

En altres indrets propers a Palafolls, com per exemple Blanes, més d’un miler de persones van sortir al carrer per recordar l’1-O, en una marxa que va sortir de la plaça dels Països Catalans i va acabar a la Plaça Espanya, un espai que els manifestants van demanar rebatejar com a plaça 1 d’octubre.