radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Comarcal Blanes aprova una pujada del 2,2% de les Ordenances del 2019

Blanes aprova una pujada del 2,2% de les Ordenances del 2019

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 314 0

Es tracta d’uun augment que es va aprovar en la sessió plenària d’aquest passat dijous, i que segons el consistori ve condicionat per diversos factors.

Entre ells hi figuren les noves pliques que s’hauran de negociar en els àmbits de neteja i jardineria, on els preus estan congelats des de fa diversos anys.

L’increment, però, no va rebre el vot favorable unànime del ple, sinó que es va aprovar amb els vots a favor del PSC –al govern–, PDeCAT i PP, 8 vots en contra, emesos per ICV-EUiA, Batega per Blanes i Ciutadans, i les 4 abstencions d’ERC i la CUP.

Segons va explicar el regidor d’Hisenda, Nicolás Laguna, la projecció de despeses per l’any vinent han condicionat l’elaboració dels ingressos, amb la pujada de més del 2%.

L’augment afectarà a tots els impostos, taxes i preus públics de Blanes, exceptuant els que estiguin topats, com per exemple l’impost de vehicles i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres. Així mateix, també en queden al marge determinats serveis, com per exemple el lloguer per a la utilització de la Ciutat Esportiva Blanes, entre d’altres.

El ple de dijous a l’Ajuntament de Blanes també va servir per aprovar la dissolució del Consorci Portal de la Costa Brava, així com alguns punts de l’àmbit urbanístic.

La moció presentada per ERC per crear una comissió que estudiï quin és l’estat de la gestió de la Fundació Hospital-Asil Sant Jaume va quedar aprovada per unanimitat.

 

Foto: Ajuntament de Blanes