radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Pugen lleugerament el nombre de ciutadans estrangers atesos als Hospitals de Blanes i Calella aquest estiu

Pugen lleugerament el nombre de ciutadans estrangers atesos als Hospitals de Blanes i Calella aquest estiu

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 346 0

Del 16 de juny al 15 de setembre, prop de 8.000 persones estrangeres han estat ateses pels serveis sanitaris de les Urgències de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, als hospitals de Blanes i Calella.

Segons ha informat la Corporació, la majoria dels pacients han acudit als centres a les especialitats de Traumatologia i Medicina Interna.

La xifra total, de 7.908 pacients atesos, significa un lleuger increment de l’1,5% respecte l’estiu passat. La meitat d’atesos van acudir a l’Hospital Sant Jaume de Calella, mentre que l’altra va dirigir-se a l’Hospital de Blanes.

La xifra és destacable en comparació amb el nombre de persones procedents de Catalunya, no residents a l’Alt Maresme ni la Selva, que han estat encara no 2.900 durant tot l’estiu, sumant les prop de 750 de la resat de l’Estat.

Pràcticament la meitat dels pacients estrangers han estat atesos durant els mesos de juliol i agost, mentre que juny i setembre han estat els períodes amb menys afluència de pacients.

L’origen de pacients estrangers atesos ha estat principalment europeus, tot i que també s’han atès ciutadans d’altres punts de fora del continent.

Així, un 21% dels atesos han estat persones de nacionalitat francesa, seguit d’un 14% de ciutadans alemanys, un 9% d’holandesos i anglesos i un 5% d’italians i belgues. La resta han estat persones d’origen rus, marroquí, polonès o romanès, entre d’altres països d’origen.

Els CAP’s de la zona també han tingut una afluència notable de pacients, registrant-se de mitjana unes 74 persones per dia als centres de Calella, Malgrat, Lloret o Tossa.