radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Comarcal La dissolució definitiva del Consorci Illa de Blanes es porta demà al ple municipal blanenc

La dissolució definitiva del Consorci Illa de Blanes es porta demà al ple municipal blanenc

Comarcal Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 295 0

L’Ajuntament de Blanes celebra demà dijous sessió ordinària del ple, la corresponent al mes de setembre.

Entre els punts més destacats del ple hi ha l’aprovació de la dissolució definitiva del Consorci Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes. En aquest sentit, el que s’eleva al plenari és la ratificació dels acords presos pel Consell Directiu del consorci en les 3 sessions anteriors.

La Generalitat ja n’ha aprovat la dissolució –ho va fer el mes de juny passat–, i ara és l’Ajuntament de Blanes el que ha d’aprovar-ne aquesta desaparició , ja que és l’altra part que continuava encara formant part del consorci.

Segons ha informat el consistori blanenc, amb aquesta dissolució l’Ajuntament recuperarà la totalitat de les finques municipals que fins ara estaven en garantia i on fins ara no s’hi podien desenvolupar projectes ni serveis.

Són els terrenys on s’havia de construir la coneguda com a Illa Isozaki, així com també altres parcel·les que en total són valorades entorn als 57 milions d’euros.

El consorci, constituït l’any 2002, tenia com a objectiu inicial el desenvolupament del projecte de l’Illa de Blanes, encarregat per l’Ajuntament de Blanes a l’arquitecte Arata Isozaki, amb el desenvolupament tant de la construcció com del seu contingut temàtic, incloent-hi la direcció, coordinació i contractació de les obres necessàries.

Poc després es va canviar l’objectiu, i va passar a ser la gestió de projectes del Portal Costa Brava-Illa de Blanes i també de la Ciutat Esportiva.

El ple de demà també té com a punt destacat el debat de les ordenances fiscals, taxes i preus públics de l’any 2019, un punt d’importància ja que és un dels eixos vertebradors de l’economia municipal, juntament amb els pressupostos.

Entre d’altres, el ple també tractarà sobre dos projectes d’urbanisme i també una moció d’ERC per crear una comissió per conèixer l’estat de la gestió de la Fundació Hospital-Asil Sant Jaume.

 

Foto: Ajuntament de Blanes