radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimarts, 19:30 -20:00

i després

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimarts, 20:00-21:00
Inici » El Dia Sense Cotxes canvia el paisatge del centre de Palafolls

El Dia Sense Cotxes canvia el paisatge del centre de Palafolls

Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 575 0

Durant el matí d’avui divendres s’ha estat celebrant el Dia sense Cotxes, una de les 3 activitats emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat que es fa al nostre municipi i arreu del territori.

D’aquesta manera, els carrers Major, Francesc Macià i part de l’Avinguda Costa Brava han quedat tallats al trànsit de vehicles motoritzats des de les 8 del matí fins a les dues del migdia, oferint una imatge força inusual del centre del poble.

Tot plegat amb l’objectiu d’incentivar una mobilitat sostenible entre els habitants del municipi, amb el desplaçament amb bicicleta, patinet o, simplement, anant a peu.

La mesura ha tingut opinions diverses entre els veïns i persones que havien de transitar pel centre de Palafolls avui divendres.

Alguns consideren que és una bona mesura i que podria repetir durant l’any, mentre que d’altres creuen que d’alguna manera acaba perjudicant els negocis de la zona perquè s’impedeix l’accés a una bona part dels clients habituals.

Aquesta emissora ha pogut parlar també amb el cos de la Policia Local de Palafolls per fer balanç de la jornada. A mig matí, Josep Lluís Moreno, caporal del cos, feia una valoració positiva del Dia sense Cotxes.

Malgrat tot, alguns veïns s’han queixat d’algunes incidències en la mobilitat a primera hora del matí, just quan començava la restricció de trànsit als carrers afectats.

El Dia Sense Cotxes s’ha sumat avui a les activitats programades de la Setmana Europea de la Mobilitat, com són també la Gimcana amb bicicleta, patinet o a peu amb els alumnes de les escoles de Palafolls i la campanya de conscienciació amb el repintat dels passos de zebra.

La Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany s’impulsa sota el lema “Combina i mou-te!”, vol promoure arreu del territori hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, i a la vegada vol donar visibilitat als canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.