radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -17:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Home Comarcal Blanes tanca l’estiu amb més de mil assistències per part del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme

Blanes tanca l’estiu amb més de mil assistències per part del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 390 0

El passat dimarts 11 de setembre, Blanes va tancar la temporada d’enguany del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme a les platges del municipi.

Un cop acabat l’últim torn de l’estiu, des de Protecció Civil de Blanes es va fer balanç de les actuacions dutes a terme durant aquests mesos.

Una de les conclusions extretes de les dades d’aquest servei és que durant els 11 anys durant els quals s’ha estat operant a Blanes, no s’ha hagut de lamentar en cap ocasió cap víctima mortal a les platges de Blanes.

Això no significa, però, que el nivell d’activitat del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme al municipi hagi estat baix, sinó més aviat el contrari.

Els efectius del servei han dut a terme durant l’estiu més d’un miler d’actuacions –en total 1.046–, durant el període comprès entre el 8 de juny i el passat 11 de setembre.

Són un total de 12.000 hores de servei, que segons informa el consistori blanenc se centren en la prevenció per garantir la seguretat a les platges, l’atenció de persones que presenten dificultats a l’aigua o l’actuació en primera instància de possibles urgències sanitàries, així com també la realització de simulacres.

Moltes de les actuacions han estat per l’afectació de meduses, tot i que el gruix d’assistències es classifiquen com altres tipus de serveis.

 

Foto: Ajuntament de Blanes