radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Cultura La Marxa de Torxes reclama la llibertat dels presos independentistes i el retorn dels exiliats

La Marxa de Torxes reclama la llibertat dels presos independentistes i el retorn dels exiliats

Cultura Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 253 0

Palafolls va tornar a viure el vespre de la vigília de la Diada Nacional de Catalunya una nova Marxa de Torxes, amb la participació de desenes de persones.

L’acte, organitzat per l’associació La Roda i ERC de Palafolls, va començar a 3 quarts de 10 del vespre des de la Glorieta del Doctor Torner, i va ser encapçalat per una gran bandera estelada i per imatges dels líders independentistes empresonats i a l’exili.

La marxa va recórrer diversos carrers del centre del municipi, i va comptar amb la intervenció de diversos representants de les entitats organitzadores.

Entre ells, el portaveu d’ERC a Palafolls, Francesc Alemany, que durant el seu discurs va carregar contra l’Estat espanyol, i que va acusar de tenir una “baxíssima qualitat democràtica” i d’utilitzar la força contra els seus ciutadans.

L’acte va comptar també amb interpretacions musicals de temes com el Cant dels Ocells, i va cloure’s amb l’oferiment de coques i refrigeri als assistents.

Era la vuitena vegada que el municipi de Palafolls comptava amb aquest acte, que se celebrava de manera paral·lela a d’altres localitat d’arreu de Catalunya.

Malgrat que s’hagi celebrat tots aquests anys, la Marxa de Torxes va estar envoltada de polèmica l’any 2015 l’Ajuntament va desautoritzar-ne la celebració.

Des de llavors, els organitzadors van decidir demanar el permís al Departament d’Interior de la Generalitat, que és qui té la competència per autoritzar el que es considera una manifestació.