radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Cultura La Festa Major de Palafolls tanca una edició amb èxit de participació als actes

La Festa Major de Palafolls tanca una edició amb èxit de participació als actes

Cultura

3 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 374 0

Des de divendres de la setmana passada fins aquest passat dimarts 11 de setembre, Palafolls va viure una nova edició de la seva Festa Major, que enguany tornava a proposar un programa ple d’activitats per tots els públics i gustos.

Tot plegat va arrencar de manera accidentada el divendres al vespre, quan la pluja va obligar a suspendre el pregó d’inici de la Festa. Malgrat que l’espectacle de “Priscilla, la Reina de les Rentadores” ja estava a punt d’iniciar-se, la meteorologia va fer que l’acte s’acabés suspenent i ajornant per una nova data, encara per confirmar, però que tot apunta que serà a finals d’aquest mateix mes de setembre.

Malgrat aquest inici imprevist, la pluja ja no va fer més la guitza la resta de dies de la Festa, que va poder celebrar amb normalitat tots els seus actes.

Les barraques de l’Alter Festa van començar aquell mateix divendres, amb proposta musical de DJ’s, però que seguiria les nits posteriors amb estils per a tots els gustos, des del rock, el punk, passant pel hardcore i també una nit dedicada al reggae, el hip hop i el rap.

Unes barraques que, segons les mateixes entitats que tenien la seva guingueta muntada, van rebre un bon nombre de públic durant les seves 4 nits.

Pels més petits, tot i que també per totes les edats, la Festa incloïa un bon nombre d’activitats al programa, com van ser els Jocs de Fusta Gegants de dissabte el matí, que van atraure un bon nombre de famílies.

On també hi va haver participació va a ser a les barraquetes del matí de diumenge, on la música de Landry el Rumbero i les bombolles de sabó gegants van fer que el parc de les Esplanes quedés farcit de gent, amb molts nens i nenes i les seves famílies.

L’endemà, l’escalada al rocòdrom i al pal també va fer les delícies dels més petits de la casa, i durant tot el matí el nou parc de les Rentadores va veure com s’omplia de gent que esperava pacient per poder participar a l’activitat.

Paral·lelament, la Festa Major palafollenca va comptar amb una nova diada castellera, diumenge a la tarda on els Maduixots van completar un 4 de 7 amb agulla, entre d’altres, i on es va comptar amb la participació de la colla de Castellers de les Gavarres.

Altres activitats també repetien de cada any, com la Fira d’Artesania, la Gimacana de l’Esplai o la Xocolatada, així com també els Sopars a la Fresca, amb gastronomia de Poppi (Itàlia), Ax les Thermes (França) o Ndennden Ngol•len (Senegal), així com també propostes de casa nostra.

Uns actes que molt veïns van valorar positivament als micròfons d’aquesta emissora.

Precisament, els concerts van ser uns dels actes on va poder palpar l’èxit de públic. Tant les actuacions de l’Orquestra  Montecarlo com de Toni Carlo Grup Trio van tenir molt bona acollida, però sens dubte, el concert de la Principal de la Bisbal de dissabte a la tarda va ser una de les mostres més clares, amb unes cues per accedir al Palauet que arribaven a rodejar l’edifici i que van acabar omplint el recinte de gom a gom.

Un altre dels actes que va congregar més públic va ser la Festivitat de les Verges Trobades, on els Gegants de Palafolls i els Diablesfolls van enfrontar-se amb una guerra de colors Holi al Castell per venjar el rapte de la geganta Guiomar, i on van participar desenes de palafollencs i palafollenques.

Entre d’altres actes, la Festa Major de Palafolls d’enguany va comptar amb la inauguració del nou parc de les Rentadores, amb un concert de Guillem Roma el diumenge al vespre, i també un nou Correfoc, a càrrec dels Diablesfolls.

La Diada de l’11 de setembre va comptar, un cop més, amb la tradicional Hissada de Senyera al Castell, amb el pilar casteller i les sardanes de la Cobla Palafolls.