radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDilluns, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dilluns, 18:00-19:30
Home Cultura Tot a punt pel pregó de “Priscilla, la Reina de les Rentadores”

Tot a punt pel pregó de “Priscilla, la Reina de les Rentadores”

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 546 0

Aquest vespre, la inauguració de la Festa Major del 2018 es fa, com és habitual, amb una nova edició del pregó, aquest cop amb el musical “Priscilla, Reina del Desert” com a història de base.

El títol és “Priscilla, La Reina de les Rentadores”, un nom que ja evoca el caràcter humorístic i satíric que busca el guió del pregó, que any rere any s’ha caracteritzat per adaptar diversos musicals a la realitat palafollenca del moment, amb les diferents històries i protagonistes.

El pregó, que tindrà lloc a les 9 del vespre a la Plaça de Poppi, explica la història de 3 cantants drag queens que viuen al nou parc de les Rentadores de Palafolls, i que viuen tot un seguit d’històries basades en l’actualitat del nostre municipi.

Per tot plegat, un nombrós grup de palafollencs i palafollenques fa mesos que treballen en la preparació de l’obra, que serveix de culminació de la seva feina i a la vegada de tret de sortida de la Festa Major.

Toni Selvaggi, un dels coordinadors del pregó, explica que els primers compassos per a la preparació del guió es van començar a fer el mes de maig, amb assajos que s’han anat incrementant, especialment durant els mesos de juliol i agost, on en aquest últim mes s’ha assajat pràcticament cada dia.

Per a l’edició d’enguany del pregó s’hi han involucrat una vuitantena de persones, que tot i ser una xifra considerable, és l’any amb un nombre més baix de participants.

Selvaggi destaca el caràcter singular del pregó palafollenc, i remarca la importància de la participació de la ciutadania en la seva preparació.

El pregó d’enguany, que comença a les 9 del vespre, s’afegirà a les edicions anteriors del pregó que, des del passat mes de febrer, estan disponibles en vídeo al canal de Youtube de l’Ajuntament, per qui vulgui rememorar anteriors moments d’aquest inici de la Festa Major de Palafolls.

En cas de pluja, l’Ajuntament ha anunciat que el pregó s’ajornaria per una nova data, davant la impossibilitat de fer-lo en una altra ubicació.