radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Home Comarcal Baixen els incendis a les comarques de Barcelona la segona quinzena d’agost

Baixen els incendis a les comarques de Barcelona la segona quinzena d’agost

COMPARTEIX-HO
, / 390 0

A falta d’uns dies encara per fer el canvi d’estació, l’estiu d’enguany ha estat fins al moment benèvol pel que fa als incendis a Catalunya i també a la demarcació de Barcelona.

Segons dades publicades per la Diputació de Barcelona, el nombre d’incendis forestals de la segona quinzena del mes d’agost a les comarques de Barcelona ha estat per sota de la mitjana dels incendis del període 2008-2017.

També està molt per sota de la mitjana en el mateix període la superfície afectada per aquests incendis. Tot plegat es desprèn de l’informe realitzat per l’equip del Pla d’informació i vigilància contra els incendis forestals (PVI) que realitza la Diputació en col·laboració amb els ajuntaments i les agrupacions de defensa forestals (ADF) del territori.

Segons aquest informe, durant la segona quinzena del passat mes d’agost s’han produït un total de 15 incendis de vegetació, 8 dels quals forestals, que han afectat 5,8 hectàrees.

En aquesta quinzena, l’equip d’informadors del Pla d’informació i vigilància han realitzat accions informatives directes a 9.871 persones en zones forestals i de lleure.

Pel que fa al total de temporada del pla, des del 16 de juny, a les comarques de Barcelona hi ha hagut 94 incendis de vegetació, dels quals  54 han estat forestals, amb 22 hectàrees afectades.

Segons han avançat fonts de l’ADF de l’Alt Maresme a aquesta emissora, a falta d’uns dies encara per donar per finalitzada la campanya d’estiu, es pot considerar que aquest 2018 ha estat positiu pel que fa al nombre d’incendis declarats i a l’afectació que han tingut, que ha estat menor en comparació en estius d’altres anys.