radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » S’inicien els treballs previs per la construcció de la nova rotonda de Ca la Guidó, a Blanes

S’inicien els treballs previs per la construcció de la nova rotonda de Ca la Guidó, a Blanes

Comarcal Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 399 0

Aquest dilluns s’han iniciat els treballs que han de servir per poder construir l’esperada i reivindicada rotonda del barri de Ca la Guidó de Blanes.

Es tracta dels treballs que s’han de fer necessàriament abans de començar la remodelació de la Carretera de Blanes a Tordera, en el tram que passa per aquesta zona del municipi, i on s’hi construirà la rotonda.

En aquest sentit, els serveis tècnics van considerar que calia dotar la zona d’unes infraestructures de drenatge pluvial que, o bé eren inexistents o bé presentaven greus deficiències en el seu estat. Tot plegat, segons apunta el consistori blanenc, per evitar duplicar despeses de pavimentació i utilitzar el finançament disponible amb la màxima eficàcia.

Per fer-ho, es va fer un estudi previ sobre les dades climàtiques de la zona del projecte així com les relatives a la pluviometria. Després de diverses fases d’anàlisi es va poder determinar com s’ha de desenvolupar aquesta fase prèvia de les obres de la rotonda.

Ara, els primers treballs previs ja han començat, amb una primera acta de replanteig sobre el terreny on han assistit el cap del Departament d’Enginyeria municipal així com el responsable de Mobilitat de la Policia Local per part de l’Ajuntament de Blanes.

Segons ha informat l’Ajuntament, les primeres tasques es faran a tocar de la cruïlla de la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682, amb la Carretera de Blanes a Tordera, la GI-600, a la Rotonda dels Focs.

El projecte està valorat en més de 212.000 €, i l’han redactat els serveis tècnics municipals en coordinació amb Aigües de Blanes, que s’encarregaran de la seva execució, amb un finançament amb càrrec a la quota d’inversions de la xarxa de clavegueram. Segons el consistori, es calcula que s’allargarà aproximadament un període de tres mesos, per la qual cosa podria estar enllestida entre finals d’aquest 2018 i principis del 2019.

D’aquí a uns dies, amb les obres més avançades, s’haurà de dur a terme un tall de la circulació que afectarà un carril de baixada de la carretera de Blanes a Tordera.

 

Foto: Ajuntament de Blanes