radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Comarcal Blanes portarà demà a aprovació el Reglament d’Ús de les Àrees d’Esbarjo per Gossos

Blanes portarà demà a aprovació el Reglament d’Ús de les Àrees d’Esbarjo per Gossos

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 386 0

Demà dijous, l’Ajuntament de Blanes celebra la sessió plenària d’aquest mes d’agost, amb un total de 10 punts a l’ordre del dia.

Entre ells destaca el que ha de ser el debat i l’aprovació del nou Reglament d’Ús de les Àrees d’Esbarjo Caní, una normativa que recull tant les normes d’utilització com les sancions que es podran imposar als propietaris dels gossos en cas d’incompliment.

Actualment, a Blans existeixen dues àrees d’esbarjo per gossos, situades als barris de Mas Moixa i Quatre Vents. Fins ara, però, l’Ordenança de Protecció, Control i Tinença d’Animals, no contemplava l’existència d’aquestes instal·lacions. Segons informa el consistori, és per aquest motiu s’ha redactat aquesta normativa específica per tal de regular-les.

Un dels objectius que es marca el reglament és millorar la convivència entre ciutadans i animals de companyia oferint un espai adequat.

La normativa s’inicia fent un recordatori de la Declaració Universal dels Drets dels Animals de la UNESCO de l’any 1978, i que estableix que els animals tenen uns drets que els humans han de garantir i respectar.

Entre d’altres, la normativa estableix que els menors de 14 anys que vulguin accedit a les àrees d’esbarjo caní han d’anar acompanyats sempre d’un adult responsable, que aquests espais són gratuïts i que estaran sempre obertes, si bé es remarca l’obligatorietat de respectar el descans dels veïns entre 10 de la nit i 8 del matí.

La normativa també inclou diverses normes d’ús obligatòries, com són que els gossos vagin sempre lligats, que estiguin censats i amb micro-xip, que portin collar, entre d’altres, així com també que es mantingui sempre la porta tancada del recinte.

Per casos d’incompliment, el reglament contempla sancions que van des dels 100 euros les de caràcter més lleu fins a arribar als 3.000 euros les més greus.

A banda de l’aprovació inicial d’aquesta normativa, el ple de demà a l’Ajuntament de Blanes també debatrà sobre la modificació dels Estatuts del Consorci per la Normalització Lingüística, de la relació de llocs de treball al consistori i del suport a la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO, entre d’altres.

 

Foto: Ajuntament de Blanes