radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Cultura Les sardanes de l’Aplec de la Maria Sabatera tornen a sonar demà a Palafolls

Les sardanes de l’Aplec de la Maria Sabatera tornen a sonar demà a Palafolls

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 586 0

Aquest dissabte arriba la sisena edició de l’Aplec de la Maria Sabatera, una celebració on les sardanes en són les indiscutibles protagonistes.

Com cada any, l’aplec serveix per fer un reconeixement a la Maria Fenoll, coneguda popularment com la Maria Sabatera, i que porta molts anys vinculada amb el món sardanista.

De fet, la Maria és una de les col·laboradores històriques de Ràdio Palafolls, posant la seva veu i els coneixements de la sardana des de fa més de 30 anys a l’emissora amb el seu programa “El despertar de Palafolls”, que s’emet al matí del diumenge.

L’aplec, que va començar a celebrar-se ara fa cinc anys –primer a l’octubre– arriba demà a la seva sisena edició, i comptarà amb les actuacions de la Cobla Palafolls –amfitriona de l’aplec–, la Cobla Granollers i la Cobla Principal de l’Escala.

A partir de les 8 del vespre, al Fòrum Palatiolo, entre totes tres cobles s’oferirà un programa compost per 25 sardanes, algunes d’elles conjuntes i també algunes d’incògnites i que es reserven com a sorpresa.

A més, la trobada també comptarà amb servei de sopar amb embotits i les clàssiques sardines de cada any.

La Maria ha explicat que l’aplec comptarà també amb dues sardanes imprescindibles i amb un significat especial. Per una banda, “Els caçadors palafollencs”, dedicada als caçadors del poble, i per l’altra la sardana que el compositor pinedenc Joaquim Soms va dedicar a la mateixa Maria.

Tal i com s’indica al programa, totes les sardanes són de set tirades. Tot plegat començarà amb la Cobla Palafolls interpretant “Per tu, Queralt”, i s’acabarà amb la sardana “Destapem els 60”, que interpretarà la Cobla Granollers.